3 prednosti stoječih sestankov

3 prednosti stoječih sestankov

Ali imate s sodelavci med tednom veliko sestankov? Potem obstaja veliko prednosti, če nekatere izmed njih izvajate stoje. S konferenčno mizo za sedenje in stanje lahko postanete učinkovitejši in dosežete boljše rezultate na svojih sestankih – kot tudi vnesete gibanje v vsakdanje življenje. Preberite več o prednostih stoječih sestankov in zakaj bi morali biti del vašega vsakodnevnega dela tukaj.

1. Sestanke ohranja krajše in bistvene

Če želite prihraniti čas, so stand-up srečanja dobra ideja. Po raziskavi (Dahl1) so sestanki, na katerih udeleženci stojijo, v povprečju 34 % krajši od tistih, na katerih sedijo. Ker je dolgotrajno stanje nekoliko neprijetno, postanejo sestanki stoje bolj osredotočeni in zato razmeroma kratki. Stand-up srečanja so najbolj učinkovita, če trajajo približno 20-25 minut. Če je srečanje daljše, je najbolje izmenično sedeti in stati.

2. Spodbuja sodelovanje in ustvarjalnost

Sodelovanje v skupini je lažje, ko vsi stojijo. Raziskave kažejo (Lehman²) povečano udeležbo ljudi, ki vstanejo in delajo. Opazno se povečuje tudi izmenjava informacij in idej z drugimi. In ker zaradi vstajanja postanemo bolj pozorni in naši možgani delujejo učinkoviteje, obstaja močan razlog, da naslednji sestanek izvedemo stoje.

3. Razbremeni telo

Dolgotrajno sedenje lahko obremeni telo. S konferenčno mizo za sedenje in stanje lahko vi in ​​vaši sodelavci preprosto preklapljate med sedenjem in stanjem ter se izognete statičnim obremenitvam. Z več gibanja pride do manjše obremenitve hrbta, vratu in ramen, kar izboljša počutje in olajša vašo najboljšo predstavo.

Kaj potrebujete za stand-up srečanje?

Kaj je torej potrebno, da bo stand-up srečanje uspešno? Najbolje je imeti po višini nastavljivo konferenčno mizo, ki je primerna tako za sestanke sede kot stoje. Prav tako je lahko dobro imeti pri roki belo tablo, ki vsem olajša sledenje in podloge za razbremenitev telesa. Lahko jo kombinirate z nekoliko višjimi stoli ali tabureji, tako da lahko udeleženci spreminjajo položaj sedenja tudi s pol pokončnim položajem.

VIRI:

¹ Dahl, M. "Work Smarter: Meetings Are 34 Percent Shorter If You’re Standing Up" The Cut [online] available from: https://www.thecut.com/2014/05/work-smarter-for-shorter-meetings-stand-up.html
² Lehman, S. "Standing meetings may improve group productivity" Reuters [online] available from: http://www.reuters.com/article/us-psychology-group-meetings-productivit-idUSKBN0EV29V20140620