Poenostavite postopek pakiranja z ergonomsko pakirno postajo

Poenostavite postopek pakiranja z ergonomsko pakirno postajo

Dobro načrtovana pakirna postaja, prilagojena zaposlenim, omogoča učinkovitejši proces pakiranja in povečuje dobro počutje zaposlenih. Izbira prave delovne mize in dodajanje prave podloge, stolov in dodatkov za shranjevanje lahko naredita veliko razliko. Tukaj je nekaj nasvetov, kaj morate upoštevati pri ustvarjanju dobre pakirne postaje.

Po potrebi izberite mizo za pakiranje

Zaželena je delovna miza z nastavljivo višino, še posebej, če na postaji dela veliko ljudi. Izberite mizo, ki je dovolj velika za količino, ki jo želite obdelati. Integrirani valjčki v delovni plošči olajšajo obračanje blaga. Nizka izvlečna enota zagotavlja dodaten delovni prostor in je še posebej uporabna pri delu z velikim blagom in ko je pakirna miza previsoka.

Dodajte pravo dodatno opremo

Številne mize za pakiranje so lahko opremljene z inteligentnimi dodatki za optimizirano delovno postajo. Izberite dodatke glede na način dela in potrebe po skladiščenju. To so lahko na primer police, obešalne letve za zabojčke in orodne table za različne kljuke, ki jih enostavno namestite nad delovno površino. Z držali za role in enoto drsnega noža postane postopek zavijanja še bolj priročen. Odlagalna mesta v bližini delovne mize, kot npr. voziček s platformo za kartonske škatle, je mobilen za najboljšo prilagodljivost.

Podloga lahko naredi veliko razliko

Nabiranje blaga zahteva veliko stanja in hoje. Zato je pomembno, da je pri delovni mizi mehka površina, ki razbremeni stopala, noge in hrbet. Dobra podloga za delovno mesto ima lastnosti proti utrujenosti, odpornost proti zdrsu, ki jo ohranja na mestu in vzdržljiv površinski sloj, ki je zelo odporen na obrabo. Dober nasvet je, da izberete preprogo, ki je enaka ali daljša od mize za pakiranje.

Noge si odpočijte z ergonomskim stolom

Včasih je lahko lepo sedeti za mizo za pakiranje. Izberite delovni stol z dobrimi možnostmi prilagajanja, kot sta višina sedeža in naklon sedeža, da odprete kolčne sklepe. Visoki otomani, ki aktivirajo mišice križa in hrbta ter olajšajo gibanje iz sedenja v stoje, so ergonomska alternativa.