Politika zasebnosti

Prosigma d.o.o. in Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR)


V podjetju Prosigma d.o.o. smo si vedno prizadevali za dobre in dolgoročne odnose s podjetji in tistimi, ki delajo v teh podjetjih, kot tudi potrošniki, ki kupujejo neposredno od nas. Prispevajoči dejavniki za ta prizadevanja so visoka varnost podatkov v obliki dobro uveljavljenih informacijskih sistemov in procesov. Naši kupci so nam najpomembnejši in zato nikoli ne bi delili naših informacij o strankah z drugo družbo.

Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke. Obvešča vas tudi, na kakšen način lahko zahtevate vpogled, jih spremenite ali izbrišete. Naš cilj je, da so naši procesi in sistemi IT v skladu z novim zakonom o GDPR, uredbi o varstvu podatkov, ki se uporablja kot pravo v vseh državah članicah EU od 25. maja 2018.

Kdo je odgovoren za zbrane osebne podatke?

Za varovanje osebnih podatkov je odgovorno podjetje PROSIGMA d.o.o., Prešernova 7, 9240 Ljutomer, DŠ SI72183179, ki je lastnik spletne strani www.kataloska-prodaja.si. 

Odgovorni smo tudi za partnerje, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu. Več informacij o naših obdelovalcih in drugih prejemnikih osebnih podatkov, najdete spodaj.

Posamezniki, na katere se nanašajo osebni podatki, lahko glede vseh vprašanj, povezanih z obdelavo njihovih osebnih podatkov in uresničevanjem njihovih pravic v skladu s Splošno uredbo stopijo v kontakt s kontaktno osebo za varstvo osebnih podatkov:

Ime:          Katja Šerc
Naslov:     Prešernova 7, 9240 Ljutomer
E-pošta:    katja.serc@prosigma.si
Telefon:     02 5858 481

Če imate kakršna koli vprašanja o tem obvestilu o zasebnosti ali želite uveljavljati svoje pravice kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, določene v tem pravilniku o zasebnosti, nas lahko kontaktirate na: katja.serc@prosigma.si.

Podatki za stik s strankami, katere podatke zbiramo, kako in zakaj se zbirajo?


Ko kot stranka, bodisi kot zastopnik v podjetju ali kot zasebni potrošnik, kupujete izdelke pri Prosigma d.o.o., posredujete svoje osebne podatke, kot so ime, e-poštni naslov in telefonska številka. Potrošnik običajno vpiše tudi svoj domači naslov.

Podatke Prosigma d.o.o. uporablja za omogočanje dobre uporabniške izkušnje skozi celoten postopek naročila in prodaje: predstavitev naše ponudbe izdelkov, oddaja naročila, dostava, morebitne reklamacije /garancijske zadeve ter razvoj naše ponudbe in IT-procesov.

Svojo komunikacijo z vami dokumentiramo. Komunikacija z vami kot stranko poteka preko telefona, elektronske pošte, klepeta, pisnega in fizičnega stika ter digitalnih medijev. Razlog za dokumentiranje je omogočiti nadaljnje spremljanje zadev in pritožb strank ter obravnavanje vseh zadev v času, ko ste stranka Prosigma d.o.o., kot so vprašanja v zvezi z nakupi/naročili, pritožbe, garancijske zadeve ali druge pritožbe/mnenja, ki jih imate.

Kateri podatki se zbirajo, za kakšen namen in kako dolgo se podatki hranijo?

Nekatere osebne podatke bomo obdelovali zaradi zakonskih zahtev. Drugi osebni podatki bodo obdelani za omogočanje pogodbenih razmerij z vami, da bomo lahko naknadno izpolnjevali svoje obveznosti iz kupoprodajne pogodbe.

Glavni namen: Izpolniti naš dogovor z vami

Pravna podlaga

Potrebujemo številne osebne podatke, da lahko z vami sklenemo pogodbo in nato izpolnimo svoje zaveze, ki so navedene spodaj. Zbiranje takih osebnih podatkov izhaja iz pravne podlage za izpolnitev pogodbe.

Osnovni namen

Vaše osebne podatke v zvezi z naročili in dostavo (vključno z obvestili in kontakti v zvezi z dostavo) moramo obdelovati za izpolnjevanje in sklenitev naših zavez v okviru kupoprodajne pogodbe. V določenih primerih bomo obravnavali tudi pritožbe in garancijske zadeve ter osebne podatke, ki jih zberemo. Dodatni osebni podatki se lahko obdelujejo v povezavi s storitvami kot npr. rezervacija montaže, dostave in dostave na dom. Upoštevajte, da so vsi zgoraj navedeni nameni predmet ločene in individualne obdelave osebnih podatkov.

Osebni podatki

Osebni podatki, ki bodo obdelani za izpolnitev kupoprodajne pogodbe, so:

- ime,
- e-mail naslov,
- naslov,
- telefonska številka in
- podatki o plačilu.

Če ste stranka podjetja, bodo zgornje kategorije osebnih podatkov obdelane tudi glede osebe, ki je navedena kot kontaktna oseba.

Čas shranjevanja

Podatki bodo shranjeni in obdelani s pravno podporo zavezujoče pogodbe.

Časovno obdobje za shranjevanje podatkov o podjetju in kontaktnih podatkih s strankami je odvisno od tega, kako pogosto naše stranke kupujejo in garancijske dobe naših izdelkov. Zato se lahko glede na to, kateri artikel ste kupili pri nas, rok hrambe giblje med tremi (3) in tridesetimi (30) leti.

Ko garancijski rok poteče, se vaši osebni podatki hranijo do dvanajst (12) mesecev in se nato anonimizirajo. Postopek anonimizacije se izvaja mesečno. Osebni podatki in podatki strank z odprtim stanjem, starejšim od dvanajst (12) mesecev, se hranijo v izvirni obliki, morebitna anonimizacija pa se ocenjuje mesečno.

Časovno obdobje za shranjevanje podatkov o posameznikih temelji na naših zavezah do vas kot potrošnika. Podatki bodo izbrisani ali anonimizirani, ko bo naročilo zaključeno, dostavljeno, plačano in garancijski rok poteče. Če so podatki anonimizirani, jih ni več mogoče prepoznati in se zato ne štejejo za osebne podatke.

Toda, vaše osebne podatke bomo obdelovali tako dolgo, dokler je to potrebno za obravnavanje kakršnih koli pritožb in zadev v zvezi z garancijo ali daljše obdobje, če je potrebno za obravnavanje takega postopka.

Glavni namen: Ustvarjanje profila stranke

Pravna podlaga

Ustvariti morate profil stranke, da lahko opravite nakup pri nas. To je potrebno, ker moramo imeti možnost obdržati garancije, specifične za naše izdelke (prosimo, glejte nadaljnje informacije spodaj). Zbiranje osebnih podatkov izhaja iz pravne podlage za izvedbo pogodbe.

Osnovni namen

Za omogočanje nakupa in s tem pogodbenega razmerja morajo stranke ustvariti profil stranke na spletni strani Prosigma preko povezave "Prijavite se". Namen tega je, da bo Prosigma d.o.o. sposobna izpolnjevati garancije in dokumentirati zadeve/pritožbe strank. V primeru sprememb ste odgovorni za stalno posodabljanje podatkov.

Osebni podatki

Osebni podatki, ki bodo obdelani za izpolnitev kupoprodajne pogodbe, so:

- ime,
- e-mail naslov,
- telefonska številka in
- davčna številka (če je kupec registriran kot samostojni podjetnik posameznik).

Čas shranjevanja

Prosigma d.o.o. bo obdelovala osebne podatke, ki so potrebni za ohranitev vašega profila stranke aktiven, dokler ste stranka, imate stalne zadeve z nami (npr. garancijske zadeve ali pritožbe) ali uporabljate digitalne storitve. Nato bomo vaše osebne podatke obdelovali za enak namen kot zgoraj, za obdobje dvanajst (12) mesecev. Osebni podatki bodo nato anonimizirani. Postopek anonimizacije se izvaja mesečno. Komunikacija, ki je bila poslana v naših digitalnih kanalih, se shrani do nadaljnjega.


Glavni namen: Pošiljanje aktualne ponudbe (glasil)

Pravna podlaga in namen

Osebni podatki, ki so potrebni za omogočanje komunikacije preko glasil, so navedeni spodaj. Zbiranje osebnih podatkov izhaja iz pravne podlage uravnoteženja interesov. Prosigma d.o.o. ima legitimen interes za sporočanje novic z vami, ko ste prijavili svoj interes za to.

Osebni podatki

Osebni podatki, ki bodo obdelani za individualizacijo tovrstnih ponudb, so:

- e-mail naslov.

Čas shranjevanja

Prosigma d.o.o. bo obdelovala osebne podatke, ki so potrebni za distribucijo glasil, za možen preklic naročil in uveljavljanje garancije, dokler ne zahtevate, da se od njih odjavite.Pri pošiljanju distribucijskih glasil se lahko vedno odjavite tako, da sledite povezavi za odjavo v nogi e-pošte ali nam s poslanim sporočilom na info@prosigma.si.

Glavni namen: Individualizacija naše ponudbe za vas

Pravna podlaga

Da bi izpolnili interes naših strank za prejemanje ustreznih in individualiziranih trženjskih distribucij in kampanj prek naših kanalov in IT-sistemov, se obdelujejo spodaj navedeni osebni podatki. Zbiranje osebnih podatkov izhaja iz pravne podlage uravnoteženja interesov. Prosigma d.o.o. ima legitimen interes za sporočanje novic z vami in zagotavljanje ponudb, posebej prilagojenih vašim potrebam.

Osnovni namen

Nekatere vaše osebne podatke obdelujemo, da individualiziramo ponudbe in jih naredimo čim bolj relevantne za vas, da vam predstavimo ustrezen asortima, priporočila izdelkov, navdih in druge relevantne aktivnosti, prilagojene novice in distribucijo katalogov.

Osebni podatki

Osebni podatki, ki bodo obdelani za individualizacijo takšnih ponudb, so:

- ime,
- kontaktni podatki (e-poštni naslov in telefonska številka),
- prebivališče ali podjetje,
- zgodovina nakupov,
- podatki, ki jih ustvarijo uporabniki (npr. zgodovina klikov in obiskov) na našem spletnem mestu (za dodatne informacije si oglejte naš pravilnik o piškotkih) in
- druge nastavitve, ki ste nam jih navedli.

Digitalni kanali so lahko iskalniki, kot sta Google in Bing, pa tudi družbeni mediji, digitalna omrežja za oglase ter naše lastne in zunanje ankete strank.

Čas hrambe

Prosigma d.o.o.bo obdelala osebne podatke, ki so potrebni za ohranitev vašega profila stranke aktiven, dokler ste stranka, imate stalne zadeve z nami (npr. garancijske zadeve ali pritožbe) ali uporabljate digitalne storitve. Nato bomo vaše osebne podatke obdelovali za enak namen kot zgoraj, za obdobje dvanajst (12) mesecev. Nato bodo osebni podatki anonimizirani. Postopek anonimizacije se izvaja mesečno. Komunikacija, ki je bila poslana v naših digitalnih kanalih, se shrani do nadaljnjega.

Kako poteka naš postopek individualizacije (tj. kako obdelujemo vaše podatke)?

Izvajamo analizo na individualni ravni, ki podatke bodisi razvrsti v skupino strank (ti segment strank ali panogo) ali pa ustvari edinstven profil. Uvidi iz analize so osnova vaših osebnih in relevantnih ponudb. Ti podatki se nato uporabljajo kot osnova za ustvarjanje različnih tržnih dejavnosti, kot so distribucija po elektronski pošti in digitalni oglasi v vseh medijih, ki jih podjetje uporablja.

Glavni namen: Kampanje, ki temeljijo na vaši digitalni interakciji

Namen in pravna podlaga

Da vam zagotovimo osebne ponudbe in navdih na podlagi tega, za kar ste pokazali zanimanje na spletni strani (AJ) Prosigma d.o.o. ali v naših kanalih. To vrsto obdelave ste sprejeli, če ste sprejeli vse piškotke in se strinjali z našo politiko piškotkov. Za dodatne informacije o tem, kako zavrniti piškotke, si oglejte našo politiko piškotkov.

Osebni podatki

- Podatki, ki jih ustvarijo uporabniki (npr. zgodovina klikov in obiskov) na našem spletnem mestu.

Čas shranjevanja

Za dodatne informacije in čas shranjevanja si oglejte našo politiko piškotkov.

Glavni namen: Vrednotenje, razvoj in izboljšanje AJ

Namen in pravna podlaga

Za izpolnitev našega interesa nenehnega vrednotenja, razvoja in izboljševanja ponudbe (AJ) Prosigma d.o.o. se spodaj navedeni osebni podatki obdelujejo po naših kanalih in IT-sistemih na pravni podlagi uravnoteženja interesov. AJ Prosigma d.o.o. ima legitimen interes za obdelavo zgodovine nakupov, pritožb in drugih povezanih informacij, da bi lahko bolje razvijali naše ponudbe in storitve za vas kot stranko. Obdelava je potrebna za izpolnjevanje našega zakonitega interesa za upravljanje življenjskega cikla naših sistemov, izdelkov in storitev ter za njihovo zaščito in razvoj.

Osnovni namen

Prosigma d.o.o. lahko podatke, zbrane z anketami strank, stikom s strankami ali zgodovino nakupov, uporablja za analize za namene razvoja podjetja, npr. za razvoj naše spletne strani in njenih funkcij. Analize prispevajo k zavarovanju naših logističnih procesov in napovedi za skladiščenje in razvoj našega asortimana ter k ustvarjanju podlage za naš IT-sistem, da bi na splošno povečali varnost naših strank, dobaviteljev in partnerjev.

Osebni podatki

Večina podatkov, zbranih v ta namen, bo anonimiziranih. Vendar pa lahko nekatere informacije vsebujejo nekatere osebne podatke, na primer:

- dopisovanje in povratne informacije o naših storitvah, izdelkih in skrbi za stranke.

Če se podatki zbirajo in obdelujejo v prepoznavni obliki, ko komunicirate s Prosigma d.o.o., vas bomo o tem posebej obvestili. Vsi drugi podatki, s katerimi obdelujemo, so anonimizirani in zato niso razvrščeni kot osebni podatki, kot so zgodovina klikov in obiskov, telefonski klici in pogovori v klepetu. Poleg tega so tehnični podatki v zvezi z napravami in njihovimi nastavitvami, npr. lahko se obdelajo tudi domena, naprave, nastavitve brskalnika in operacijski sistemi. Ti podatki so anonimizirani in vas kot posameznika ne morete nikoli identificirati.

Čas hrambe

Vaši osebni podatki se hranijo v istem obdobju, kot je določeno v zvezi z ustreznim navedenim namenom obdelave vaših osebnih podatkov zgoraj. Od trenutka, ko so bili osebni podatki prvič zabeleženi v dnevnikih, se bodo podatki hranili za odpravljanje težav in odzivanje na incidente trinajst (13) mesecev.

Vaše pravice, ko obdelujemo vaše osebne podatke

Ko obdelujemo vaše osebne podatke, imate več zakonskih pravic, npr. imate pravico do dostopa do vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujemo o vas (izvlečki), imate pravico zahtevati popravek napačnih podatkov in lahko zahtevate izbris (do neke mere) osebnih podatkov. Vaše pravice so:

- Pravica do obveščenosti
- Pravica do dostopa
- Pravica do popravka
- Pravica do izbrisa
- Pravica do omejene obdelave
- Pravica do prenosljivosti
- Pravica do ugovora
- Pravica do pritožbe pri [nacionalnem] organu za varstvo zasebnosti

Spodaj si oglejte pregled svojih najpomembnejših pravic. Če želite prebrati več o svojih pravicah, so tukaj na voljo izčrpne informacije.

Vaša zasebnost je za nas izjemnega pomena. Zato je za Prosigma d.o.o. pomembno, da je v zvezi z našo obdelavo vaših osebnih podatkov popolna preglednost. Za nas je pomembno, da imate dostop do podatkov, ki jih imamo o vas, in če želite izvedeti več o teh podatkih, lahko zahtevate izpis iz našega registra. To lahko enostavno storite tako, da pošljete e-pošto na info@prosigma.si.

Da zagotovimo, da podatke razkrijemo pravi osebi in da vaših osebnih podatkov ne razkrijemo nikomur drugemu, moramo pridobiti dokazilo, da ste zahtevo vložili vi. Za obravnavo vaše zahteve vam bomo posredovali informacije o tem, kako se morate identificirati v zvezi z oddajo obrazca preko naše spletne strani.

Zahtevate lahko tudi izbris vaših kontaktnih podatkov o stranki (pravica do izbrisa) in pravico do popravka vaših osebnih podatkov. Pregled in anonimizacijo kontaktnih podatkov naših poslovnih strank izvedemo po štirih (4) letih, glede na to, da v štiriletnem obdobju ni bila izvedena nobena transakcija. Posamezniki, torej podatki o potrošnikih, sledijo enakemu postopku anonimizacije, glede na to, da so vse zaveze nas in stranke izpolnjene.

Izbris lahko preprosto zahtevate tako, da nam pošljete e-pošto na info@prosigma.si. Odgovorili vam bomo z informacijami o tem, kako se morate identificirati, da bomo lahko obravnavali vašo zahtevo.

Obiščite "Pomoč strankam" na našem spletnem mestu, nas kontaktirajte prek glasila ali pokličite našo službo za stranke na 02 5858 480, če želite spremeniti ali popraviti kontaktne podatke strank ali se odjaviti od trženjske komunikacije, kot so glasila in katalogi.

Vedno imate pravico vložiti pritožbo glede naše obdelave vaših osebnih podatkov [Nacionalnemu] organu za varstvo zasebnosti. Vendar pa je bolje, da nas najprej kontaktirate neposredno, da bomo lahko rešili vaša vprašanja in pritožbe. Kontaktirate nas lahko na e-mail info@prosigma.si.

Kako varujemo vaše osebne podatke?


Uporabljamo IT-sisteme za zaščito zaupnosti, integritete in dostopa do kontaktnih podatkov strank. V naši organizaciji je dostop do vaših osebnih podatkov omejen na osebe, ki dejansko potrebujejo obdelavo vaših osebnih podatkov, da lahko izpolnimo svojo zavezo do vas kot stranke.

S kom lahko delimo vaše osebne podatke?

Obdelovalci osebnih podatkov

Če je potrebno ponuditi naše storitve, vaše osebne podatke delimo s podjetji, ki so naši obdelovalci osebnih podatkov. Obdelovalec osebnih podatkov je podjetje, ki obdeluje podatke v našem imenu v skladu z našimi navodili.

Imamo procesorje, ki nam pomagajo pri:

1) prevozih (Pošta Slovenije, PREKK, Konrad Rihter s.p., PK EKO d.o.o., MULEC TRANSPORTI IN LOGISTIKA d.o.o.).

2) plačilnih rešitvah (Deželna Banka Slovenije d.d., Banka Intesa Sanpaolo, Prva finančna agencija d.o.o.).

3) trženju (tisk in distribucija, socialni mediji, agencije za medije ali oglaševalske agencije).

4) IT storitvah (Oblikovanje.com d.o.o, Epro d.o.o.).

Kadar se vaši osebni podatki delijo z obdelovalci osebnih podatkov, je to izključno za namene, ki so združljivi z nameni, za katere smo podatke zbrali. Izvajamo nadzor nad vsemi obdelovalci, da zagotovimo, da lahko zagotovijo ustrezna jamstva glede varnosti in zaupnosti osebnih podatkov. Z vsemi obdelovalci osebnih podatkov imamo sklenjene pisne pogodbe, s katerimi zagotavljajo varnost vseh obdelanih osebnih podatkov in se zavezujejo, da bodo izpolnjevali naše varnostne zahteve ter omejitve in zahteve glede mednarodnega prenosa osebnih podatkov.

Podjetja, ki so neodvisni upravljavci osebnih podatkov

Vaše osebne podatke delimo z določenimi podjetji, ki so neodvisno odgovorna za osebne podatke (upravljavci osebnih podatkov). To pomeni, da nimamo nadzora nad tem, kako obdelujejo posredovane podatke.

Neodvisni upravljavci osebnih podatkov, s katerimi delimo vaše osebne podatke, so:

- Organi (policija, davčna agencija ali drugi organi), če smo to dolžni storiti po zakonu ali v primeru suma kaznivega dejanja,

- Podjetja, ki opravljajo prevoz splošnega blaga (logistična podjetja in špediterji), in

- Podjetja, ki ponujajo plačilne rešitve (podjetja za odkup kartic, banke in drugi ponudniki plačilnih storitev).

Ko se vaši osebni podatki delijo z neodvisnim upravljavcem osebnih podatkov, se uporablja politika zasebnosti tega podjetja in upravljanje osebnih podatkov.

Kje obdelujemo vaše osebne podatke?

Vedno si prizadevamo obdelati kontaktne podatke vaših strank znotraj EU/EES in vsi naši IT-sistemi se nahajajo znotraj EU/EES. V primeru sistemske podpore, vzdrževanja in razvoja bomo morda morali podatke prenesti v državo izven EU/EES, npr. če delimo vaše kontaktne podatke s strankami z obdelovalcem, ki ima bodisi sam, bodisi prek podizvajalca, sedež v državi zunaj EU/EES ali tam hrani osebne podatke. V teh primerih bo obdelovalec dostopal samo do podatkov, ki so pomembni za dani namen.

Ne glede na državo, v kateri se obdelujejo kontaktni podatki vaših strank, sprejmemo vse razumne pravne, tehnične in organizacijske ukrepe, da zagotovimo, da je raven zaščite enaka ravni zaščite v EU/EES. Z našimi sporazumi zahtevamo, da naši obdelovalci osebnih podatkov upoštevajo zakone in predpise o zasebnosti, kot so GDPR in nacionalna zakonodaja o osebnih podatkih. Prav tako zahtevamo, da se nobeni podatki ne smejo prenašati v državo zunaj EU/EES, razen če obstaja dogovor, ustrezna raven zaščite ali zavezujoča pravila podjetja za zaščito osebnih podatkov.

Najnovejša različica politike zasebnosti je vedno na voljo na kataloska-prodaja.si.

O spletni strani

Te informacije veljajo samo za to spletno mesto in zato ne veljajo za spletna mesta v lasti tretjih oseb. Za povezave na našem spletnem mestu, ki vas vodijo na druga spletna mesta, so zajete v politiki zasebnosti zadevnega podjetja in spletnega mesta. Ker strani s povezavami ne nadzoruje AJ, ne moremo biti odgovorni za vsebino na teh spletnih mestih. Zato morate vedno prebrati politiko zasebnosti spletne strani, ki jo obiščete.

O javascriptu na kataloska-prodaja.si

Naše spletno mesto kataloska-prodaja.si vsebuje javascript. To je kodna tehnologija, ki se uporablja za vas kot obiskovalca, da lahko čim bolj preprosto doživite našo spletno stran. Na kratko, javascript je potreben za pravilno prikazovanje slik, za omogočanje nemotenega delovanja funkcij, kot so meniji, obrazci in prijava na Moje strani, ter za pridobivanje in razvrščanje informacij.

O piškotkih na kataloska-prodaja.si

Piškotki so podatkovne datoteke, ki lahko vsebujejo majhne količine informacij in so shranjene v vaši napravi. Piškotek običajno ne vsebuje nobenih osebnih podatkov, vendar jih lahko v nekaterih primerih. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletnem mestu, si oglejte našo politiko piškotkov na kataloska-prodaja.si.