Pet nasvetov za uspešen prehod v fizično pisarno

Pet nasvetov za uspešen prehod v fizično pisarno

Če že dolgo delate na daljavo in se vračate v fizično pisarno, je morda dobro razmisliti o nekaj stvareh, ki jih lahko podjetje naredi, da bo prehod nemoten, kot je ustvarjanje navdihujočega in posodobljenega pisarniškega okolja. Tukaj je nekaj nasvetov za uspešen prehod nazaj v pisarno.

1. V koledarju rezervirajte družabne aktivnosti

Družabna dejavnost kot stalni dogodek vsak teden na koledarju vaših zaposlenih pomeni, da se lahko veselijo nečesa zabavnega. Vsem daje oddih, priložnost za druženje, ponovno spoznavanje svojih sodelavcev in ustvarjanje občutka skupnosti. Če ga načrtujete v koledarju, postane naraven del delovnega tedna.
 

2. Nadgradite pisarno s pohištvom, ki odraža prihodnost pisarniškega prostora

Vrnitev v pisarno z novimi potrebami je lahko izziv. Več konferenčnih sob, bivalni prostor za ustvarjalna srečanja in posodobljeno pisarniško pohištvo so nekateri od načinov za izpolnitev novih potreb, ki so nastale zaradi sprememb v načinu, kako ljudje zdaj pričakujejo delo. Če ni dovolj odprtega prostora, lahko za ustvarjanje tega okolja uporabite druge rešitve, kot so talne pregrade in naslanjači z visokimi stranicami.

 

Pisarniški salon z visokimi stranskimi naslanjači in klubskimi mizicami

3. Ponudite prilagodljivost

Velika sprememba ob vrnitvi v pisarno je, da nimate enake prilagodljivosti kot pri delu od doma. Eden od načinov za reševanje tega problema je večja prilagodljivost delovnega časa, da lahko vaši zaposleni bolje usklajujejo svoje delo in zasebno življenje. Na primer, dve uri prilagodljivega časa zjutraj med 8. in 10. uro ter dve uri popoldne med 16. in 18. uro. To zmanjša stres zaposlenih z osebnimi obveznostmi, kot je varstvo otrok, ne da bi zmanjšali število ur, ki jih dejansko preživijo na delovnem mestu.
 

4. Nenehno ocenjevanje

Zaznajte utrip na delovnem mestu. Pošljite ankete svojim zaposlenim, da bi dobili boljšo predstavo o tem, kaj jim primanjkuje ali cenijo, da bi se lahko prilagodili in zadovoljili nove in obstoječe potrebe. Povprašajte o vsem, od dobrega počutja do pisarniškega pohištva in opreme do usposabljanja, ki vašim zaposlenim zagotavlja varnost in možnosti za razvoj kariere.
 

5. Družbeni bonton in komunikacija

Zagotovite jasno komunikacijo glede pričakovanj na delovnem mestu in ustvarite socialne kodekse, ki jim je enostavno slediti. Ne glede na to, kako in kdaj delati nemoteno ali kako naj poteka sestanek, so smernice in struktura koristne in potrebne za prijetno delovno okolje v pisarni.