Tako boste lažje ločevali odpadke

Tako boste lažje ločevali odpadke

Sortiranje odpadkov je učinkovit ukrep, ki ga je enostavno izvajati in razvijati. Z jasnim označevanjem in številnimi različnimi ločenimi enotami bodo tudi zaposleni zlahka pravilno sortirali odpadke. Tukaj boste našli nasvete o tem, kaj lahko storite za izboljšanje ločevanja odpadkov na svojem delovnem mestu.

Prihranite energijo in naravne vire

Od ločevanja odpadkov imamo koristi vsi. Ne samo, da je mogoče baterije in druge nevarne odpadke varno odstraniti, sortiranje odpadkov prispeva tudi k okoljskim koristim v proizvodnji. Ker je izdelava novega papirja iz recikliranega materiala bolj energetska in učinkovitejša z viri, kot pa najprej sežgati star papir in nato posekati veliko dreves za izdelavo novega papirja.

Začnite izločati najbolj nevarne stvari

Kako torej začeti? Dober nasvet je, da začnete s tem, kar povzroča največ škode: okolju in zdravju nevarnim odpadkom. Nekateri izdelki vsebujejo snovi, ki so strupene, eksplozivne ali vnetljive in posledično škodljive za ljudi in okolje. Rabljene baterije, nizkoenergijske žarnice, fluorescentne luči, računalniki in drugi e-odpadki so primeri odpadkov, ki jih je treba ločiti in odnesti v reciklažni center vaše skupnosti. Nevarne odpadke odložite v ustrezne zabojnike, medtem ko čakate na odlaganje/zbiranje.

Nasveti! Zabojnik za baterije

Za priročno in varno shranjevanje majhnih rabljenih baterij pred recikliranjem.
• Posoda je opremljena s pokrovom, varnim za otroke, ki je opremljen s ključavnico.
• Ohišju zabojnika za baterije je priložen nosilec za pritrditev na steno ali drog.
• Posoda ima prostornino 15 L.

Prikaz zabojnika

Olajšajte si sortiranje odpadkov na delovnem mestu

Več ko recikliramo, bolje je za okolje. Zato olajšajte svojim zaposlenim sortiranje odpadkov tako, da zabojnike za recikliranje postavite na primerno razdaljo od njihovih delovnih postaj. V pisarniških okoljih je dobro imeti koš za papir pod vsako mizo in ob kopirnem stroju. V delavnici in skladišču so okoljske postaje strateško locirane v bližini mest, kjer nastajajo odpadni materiali. In pri številu zabojnikov velja pravilo: več jih je, bolje je – saj se takrat poveča verjetnost, da bo vsak artikel pristal na pravem mestu.

Jasno označite ločevanje odpadkov v jednilnici

Razvrščanje odpadkov ima v jedilnici posebno mesto. Ločevanje embalaže iz plastike, stekla in kovine od ostalih odpadkov je zelo koristno – tako kot odpadna hrana v organskih odpadkih. Za lažje razvrščanje uporabite jasne nalepke ali zabojnike z različnimi barvami na pokrovih. Z uporabo omare za sortiranje odpadkov z več koši v enem sortiranje ni nič težje, kot je bilo včasih, ko se je vse metalo v isti koš.

Ostanke odpadkov odložite v klasičen koš za smeti

Ostanke odpadkov, ki jih bomo sežigali, je najbolje odložiti v klasičen zabojnik za odpadke, ki ga je enostavno izprazniti in očistiti. Koši so različnih velikosti, vendar so vsi narejeni iz trpežnega in UV-odpornega HDPE ter imajo velika kolesa, ki omogočajo zelo enostavno premikanje.

Nasveti! Paket: 4 x koš za smeti, pokrovi + 2 vozička

Paket, sestavljen iz 4 x 60 l košev za odpadke s pokrovi in ​​2 x vozičkov s prostorom za dva koša.
• Priročna mobilna rešitev
• Opremljen s pokrovom, ki ima ročaj za enostavno odpiranje in praznjenje
• Odprti vozički se lahko med seboj povežejo, kar vam omogoča postavitev mobilnega sistema za odpadke, ki ga je enostavno upravljati

 
Prikaz izdelka

Za kosovne odpadke uporabite prekucne zabojnike

Ko gre za sortiranje odpadkov v večjem obsegu – težjih materialov ali za zbiranje vseh vrst odpadkov, sortiranih na delovnem mestu – so prekucni zabojniki odlična izbira. Ti robustni zabojniki so na voljo v različnih velikostih od 150 do 3000 litrov prostornine, vsi pa so zasnovani za težke obremenitve in uporabo z viličarji. Na voljo so tudi v različnih barvah za lažje razvrščanje. Dodajte pokrove, kolesa, nalepke in druge funkcionalne pripomočke, ki olajšajo pravilno obdelavo tudi z najtežjimi in najbolj grobimi odpadki.

Štirje nasveti za začetek ločevanja odpadkov:

1. Začnite pri nevarnih odpadkih – od preostalih odpadkov ločite baterije, žarnice, elektronske odpadke itd.
2. Jasno označite - Uporabite nalepke za recikliranje ali različne barvne zabojnike za različne vrste odpadkov.
3. Več smetnjakov v enem – Če je na voljo prostor, izberite omarico z več smetnjaki. Tako bo razvrščanje in recikliranje tako enostavno kot nekoč, ko so vse odpadke metali v isti koš – izgledalo bo odlično!
4. Imejte več okoljskih postaj – Zagotovite, da imajo zaposleni vedno lahko dostopno okoljsko postajo v bližini svojega delovnega mesta, pa tudi v garderobi in jedilnici.

Ali imate vprašanja o naših izdelkih? Kontaktiraj nas!