Nasveti za izbiro pohištva in razsvetljave za sejne sobe

Nasveti za izbiro pohištva in razsvetljave za sejne sobe

Po besedah F. Scotta Fitzgeralda: "Nobena velika ideja se nikoli ni porodila na konferenci, toda veliko nespametnih idej je tam umrlo." (brainyquote.com, 2017 ¹). Morda ni velikih idej, vendar imajo sejne sobe pomembno vlogo v vsakem pisarniškem delovnem okolju. Dobro opremljene in estetsko privlačne konferenčne sobe imajo številne prednosti, kot so navduševanje potencialnih strank in gostov, izboljšanje delovne kulture med zaposlenimi ter zagotavljanje okolja za načrtovanje dela in sprejemanje odločitev.

Da bi to dosegli, je pomembno, da lastniki podjetij upoštevajo nekaj nasvetov glede oblikovanja in postavitve svojih konferenčnih sob. Večina teh dejavnikov se vrti okoli vidikov, kot so pohištvo za konferenčne sobe, osvetlitev prostora, estetika, itd. Nekateri od teh nasvetov so opisani spodaj.

Pohištvo za konferenčne sobe

Prva stvar, ki jo morajo imeti podjetja v mislih, ko gre za pohištvo za sejne sobe, je prostor. Pred postavitvijo pohištva je treba upoštevati razpoložljivi prostor in temu primerno dokupiti elemente. Na primer, če je na voljo le majhna soba, se lahko podjetja namesto pravokotnih konferenčnih miz, ki zavzamejo veliko prostora, odločijo za naložbo v okrogle ali ovalne mize. Slednje lahko pomaga prihraniti precejšnjo količino prostora, ki ga je mogoče nato uporabiti za druge potrebščine konferenčne sobe, kot so govornice in omare za shranjevanje.

V zvezi s sedežno garnituro morajo podjetja zagotoviti ergonomske stole. Ti stoli lahko svojim uporabnikom nudijo dodatno udobje in pomagajo zmanjšati obremenitev njihovih teles zaradi dolgotrajnega sedenja v istem položaju. Udobje lahko prispeva k proaktivnosti udeležencev na konferencah in sestankih.

Osvetlitev konferenčne sobe

Poleg pohištva za konferenčne sobe morajo podjetja razmisliti tudi o ustrezni osvetlitvi konferenčne sobe. Močne in svetle luči lahko povzročijo obremenitev oči udeležencev sestanka, zaradi česar jim je lahko neprijetno pri delu ali udeležbi na sestanku. Zato bi morala podjetja v konferenčne sobe namestiti pomirjujoče luči, da bi zagotovili ustrezno osvetlitev in udobje. Mantra, ki jo morajo podjetja imeti v mislih, je, da osvetlitev ne sme biti premočna (myvmc.com, 2017²). Intenzivnost svetlobe mora biti optimalna, da udeleženci lahko preberejo morebitna besedila in pravilno vidijo, ne da bi svetlost povzročala preveliko obremenitev.

Poleg zgoraj opisanih dejavnikov je treba upoštevati tudi druge vidike, kot so komponente za shranjevanje, dodatki, estetika, itd. Upoštevanje nasvetov, povezanih s temi dejavniki, lahko podjetjem pomaga ustvariti sejno sobo, ki bo navdihnila njihovo osebje, da nasprotujejo F. Scottu Fitzgeraldu in pripravijo veliko idejo!