Je več časa na prostem prednost za zaposlene?

Je več časa na prostem prednost za zaposlene?

Po tednih zmanjšanega dostopa do dejavnosti na prostem nas je sprostitev omejitev karantene privedla do tega, da kar najbolje izkoristimo preživljanje prostega časa na prostem. 

Za mnoge od nas bo to pomenilo veliko več časa, preživetega zunaj. Tako otroci kot odrasli dandanes preživijo manj časa zunaj kot pred neko generacijo. Ko se dalj časa zadržujemo v zaprtih prostorih, zmanjšamo izpostavljenost naravni dnevni svetlobi, dihamo recikliran zrak in postanemo bolj sedeči. Ne glede na to, ali gre za vaš vrt, pivski vrt ali sprehod po gozdu, pojdimo ven in použimo nagrade.

Kakšne so prednosti preživljanja več časa na prostem?

Sončna svetloba poveča vnos vitamina D

Vitamin D je nujen za ohranjanje zdravega imunskega sistema. Pomemben je tudi za zdrave kosti, zobe in mišice. S prehrano dobimo zelo malo vitamina D, skoraj v celoti ga dobimo zaradi izpostavljenosti sončni svetlobi. Vsakodnevno preživljanje časa zunaj bo močno povečalo raven vitamina D. 

Naravna svetloba izboljša spanec in razpoloženje

Dnevna svetloba ima velik vpliv na cirkadiani ritem vašega telesa, saj pomaga uravnavati spanje in budnost ter vodi do boljšega spanca. Po drugi strani pa lahko umetna svetloba zmoti naravne ritme vašega telesa in vas prevara, da ponoči ostanete budni. Dokazano je tudi, da naravna svetloba pozitivno vpliva na razpoloženje in splošno dobro počutje.

Narava je dobra za vaše duševno zdravje

Po mnenju dobrodelne organizacije za duševno zdravje Mind preživljanje časa v naravi ni dobro le za vaše fizično počutje, ampak lahko tudi izboljša vaše duševno zdravje. Preživljanje časa na prostem v zelenih površinah vam lahko pomaga, da se počutite bolj sproščeni, zmanjša občutek stresa ali jeze in izboljša vaše razpoloženje. Dejavnosti na prostem so na splošno tudi bolj aktivne in morebitne izboljšave vašega fizičnega zdravja bodo posredno vplivale na vaše čustveno počutje.

Kar najbolje izkoristite svoj zunanji prostor z vrtnim pohištvom in mizami za piknik iz izdelkov AJ.