5 nasvetov za oblikovanje vaše jedilnice

5 nasvetov za oblikovanje vaše jedilnice

Jedilnica ima pomembno vlogo tako na delovnem mestu kot v šoli. Medtem ko se sprostimo in uživamo v odmoru, imamo priložnost, da se s prijatelji in sodelavci pogovarjamo o stvareh, ki niso delo. Daje nam priložnost, da se ponovno napolnimo, da lahko preostanek dneva preživimo osveženi. Morda je presenetljivo, da je jedilnica lahko tudi odličen kraj za ustvarjanje kreativnih idej ob skodelici kave! Zato se res splača vzeti dodaten čas, da pripravite zasnovo vaše restavracije ali jedilnice – in AJ je tu, da vam pomaga!
 
»Dober začetek je razmišljanje o vrsti okolja,« pravi Hans Sepers, prodajalec pri AJ Products. "Ali je to trgovina, pisarna, šola ali skladišče?"

V pisarniškem okolju se oblazinjeni stoli dobro obnesejo in nudijo dodatno udobje, druga delovna mesta pa bodo morda potrebovala pohištvo, ki je bolj robustno in ga je enostavno obrisati. Stoli za jedilnico s sedeži iz lesa, laminata ali umetnega usnja so praktični in higienski.

"Stoli, ki jih je mogoče zložiti in zložljive mize so odlična rešitev, kjer je prostor omejen ali se uporablja za vrsto dejavnosti, na primer v šoli," pravi Hans.

Enostavno za čiščenje in priročno

Nekatero naše pohištvo je premišljeno zasnovano z mislijo na čiščenje. Stoli, ki jih lahko obesite na mizo, ali jedilna miza z ukrivljenim okvirjem bodo olajšali in pospešili čiščenje prostora.

»Pogosto rečem, da morate imeti vsaj 700 ali 800 mm široko mizo, da vam pri sedenju in jedi ne bo preveč tesno. Kaj boste izbrali, je seveda stvar okusa, vendar pogosto v tem okolju priporočamo laminatno površino, saj je veliko bolj obstojna od furnirja,« pravi Hans.

Drznite si iti do konca

Barva in oblika lahko poživita sicer običajen prostor. Vaš prostor morda ustreza mešanici velikih in majhnih miz ali pa bi bilo dobro imeti tako visoke kot nizke mize in stole. Naj vas ne bo strah premikati meja!

»Nekaj visokih barskih miz brez stolov daje ljudem možnost, da stojijo ob kavi ali kosilu. To je lahko prijetna sprememba, zlasti če ves dan sedite za mizo in prihranite prostor, če nimajo veliko rezerve. Ljudje potrebujejo raznolikost in to zagotovo lahko najdete pri izdelkih AJ,« pravi Roger Evertsson, kupec.

Predelne stene dušijo hrup in dajejo prijetnejši občutek

Dobra jedilnica bi morala nuditi možnost tako za druženje z drugimi kot tudi za nekaj zasebnosti, če želite. Potrebe so različne glede na to, ali imajo zaposleni samostojne pisarne ali tesno sodelujejo ves dan. Z ustvarjanjem "sobe v sobi" z uporabo različnih vrst sedežev lahko ustvarite rešitev za jedilnico, ki bo ustrezala vsem. Zelo uporabne so tudi zvočne plošče in predelne stene različnih oblik in barv, ki dušijo hrup in jih lahko uporabimo za pregradnjo prostora v večjih jedilnicah.

"Predelne stene zagotavljajo toplejši in udobnejši občutek," pravi Roger.