Ženske sedijo za mizo

Kako lahko postavitev vaše pisarne spodbudi boljši team building pri delu?

Morda se na prvi pogled ne zdi očitno, vendar lahko postavitev vaše pisarne vpliva na vašo vsakodnevno interakcijo s sodelavci. Vzpostavljanje pozitivnih odnosov s sodelavci je bistveno za dobro komunikacijo, motivacijo in moralo na delovnem mestu, zato je dobro načrtovana pisarna nujna.

Zakaj ne bi sedeli drug poleg drugega?

Dve ženski se pogovarjata za mizo

Dandanes se zaposleni pogosto pogovarjajo med seboj prek spletnih klepetov in e-pošte, da bi sporočili sporočila o poslovanju, povezanem z delom. Vendar pa je veliko teh razprav mogoče rešiti v nekaj minutah, če se pogovorite s sodelavci iz oči v oči. Če imate mize poleg svojih sodelavcev, vas bo spodbudilo, da se redno pogovarjate s sodelavci in vam bo pomagalo vzpostaviti te ključne odnose za izboljšanje vaše ekipe.

Pomembna je tudi vrsta mize, ki jo uporabljate. Priporočamo uporabo dvižne pisalne mize, s katero lahko preklopite iz sedečega v stoječi položaj. Območje z več temi vam lahko pomaga pri vadbi kot ekipa pri delu in lahko služi kot osrednja točka v vaši pisarni.

Sejne sobe lahko navdihnejo ekipe

Razprave lahko potekajo v službi v različnih okoljih, kot so konferenčne sobe in sejne kabine. Konferenčne mize so lahko različnih velikosti in stilov. Na primer, okrogla miza je kot nalašč za razmišljanje o idejah in bo ustvarila vtis vključujočega vzdušja za vašo ekipo. V vaši konferenčni sobi je pomembno tudi, da imate veliko sedežev, da se lahko vsi počutijo enake in imajo prostor za sedenje za mizo. Če so nekateri člani vaše ekipe med sestankom prisiljeni stati, se lahko zaposleni počutijo nezaželene in podcenjene.

Ženske za konferenčno mizo
Ko gre za sestanke za manjše skupine ljudi, predlagamo, da poskusite uporabiti ograjene pisarniške zofe. So prostori, kjer lahko potekajo tudi osebni in zasebni pogovori, kjer se lahko gradi zaupanje med posamezniki in ekipami. Poleg tega so zofe zasnovane tako, da so zvočno izolirane, tako da drugi ljudje ne morejo slišati, o čem se pogovarjate. Visoki hrbtni in stranski paneli poskrbijo, da se zvok ne širi po prostoru.

Ustvarite prostor za druženje zaposlenih ob kosilih

Ženske v jedilnici

Glede na velikost vašega poslovnega prostora bi morali zaposleni še vedno imeti prostor, kamor se lahko umaknejo od svoje mize in pozabijo na delo. Tudi če imate majhno površino, je miza v središču sobe dobro izhodišče. Ni pomembno, ali gre za plastično zložljivo mizo ali veliko konferenčno mizo; imeti prostor, kjer se lahko kolegi zberejo in poklepetajo, medtem ko kosijo, je bistvenega pomena za močan timski duh.

Če imate večji prostor, potem lahko uporabite drugačen pristop z uporabo različnih jedilnih miz in stolov, da zapolnite območje. Eden naših najljubših garnitur pohištva za menze je kombinacija MODULUS + RIO, ki jo sestavljajo miza in štirje stoli. Naklonjeni smo uporabi več kompletov pohištva, saj vašim zaposlenim omogoča, da se pomešajo v manjše skupine, kjer lahko med odmorom uživajo v socialni interakciji. Uporaba svetlejših tonov in barv v delovni menzi bo ustvarila prijetnejše in sproščujoče vzdušje.
Team working in the office
Ključnega pomena je, da se zaposleni počutijo motivirane za pogoste prihode v službo, saj se pogosto več vidijo s sodelavci kot s člani lastne družine. Dati zaposlenim priložnost, da komunicirajo s svojimi sodelavci, je ključnega pomena za poslovanje, saj lahko poveča produktivnost in srečo na delovnem mestu.