Preprost način za spreminjanje drže

Preprost način za spreminjanje drže

Vaše telo je ustvarjeno za gibanje in najboljša drža ni statična, temveč tista, ki se nenehno spreminja. Pomembno je, da v rednih časovnih presledkih spreminjate svoj položaj, zlasti pri delu, kjer je enostavno sedeti ves dan. Najboljši način za nadaljevanje gibanja so prilagodljive notranje rešitve, ki spodbujajo zdravo držo in olajšajo spreminjanje položaja. Ugotovite, kako lahko vaše pisarniško pohištvo podpira bolj zdrav način življenja.

Izmenično sedeti in stati

Ko vstanete, da delate stoje, aktivirate mišice, izboljšate držo in povečate prekrvavitev, kar je dobro tako za možgane kot za telo. Pisalna miza za sedeče/stoječe delo je pametna naložba, ki zagotavlja donos že od prvega dne v obliki boljšega počutja. Ta vrsta mize omogoča enostavno spreminjanje položaja skozi delovni dan, kar vam omogoča, da izmenično sedite in stojite, kolikor pogosto želite. Po višini nastavljive mize so na voljo v različnih oblikah in barvah, da se popolnoma prilegajo vsem vrstam pisarniških okolij.

Izzovite se na ravnotežni deski

Vstajanje krepi vaše mišice in pokuri več kalorij kot sedenje, vendar lahko stanje na trdih tleh povzročite nelagodje. Najbolje je stati na podlogi proti utrujenosti, ki je zasnovana tako, da poveča udobje in razbremeni noge, kolena in hrbet z zagotavljanjem podporne površine pod nogami in spodbujanjem mikrogibov. Če se želite izzvati, raje stojte na ravnotežni deski. Poleg tega, da izboljšuje vaše ravnotežje, vas deska ohranja v gibanju v vse smeri, kar poveča vaš krvni obtok. Vaje za ravnotežje bodo okrepile tudi mišice vaših nog, bokov, gležnjev, trebuha in hrbta, kar bo vodilo do boljše drže.

Dober pisarniški stol je neprecenljiv

Če se poskušate izogniti sedečemu delu, ne pomeni, da nikoli ne smete sedeti. Nasprotno, občasno sedenje razbremeni kolena in stopala. Vendar ne pozabite, da mora biti stol primeren za število ur, ki jih vsak dan preživite za mizo. Dober pisarniški stol se lahko prilagodi vaši višini in teži ter nudi učinkovito podporo vašim rokam, križu in nogam. Pomaga vam pravilno sedeti, tako da sledite gibanju telesa. Ko gre za stole, nobena velikost ne ustreza vsem, vendar je pravi pisarniški stol prava prednost, tako za vaše dobro počutje kot za vašo učinkovitost.

Aktivni stoli poskrbijo za gibanje

Če želite enostavno spremeniti svojo držo, je aktivni stol preprosta rešitev. To je inovativen ergonomski stol, ki samodejno premika telo, tako da vas prisili, da ohranite ravnotežje na sedežu. Vključuje sedeže, kot so gibalni stolčki, ravnotežni stolčki, ravnotežne žoge in sedežni stoli, ki vsi aktivirajo mišice hrbta in trupa, izboljšajo držo in povečajo prekrvavitev. Poleg tega je gibanje tako naravno, da boste komaj opazili delo, ki ga opravlja vaše telo. Popolno!

Nadaljujte s pozitivnimi učinki

Če je stati pri delu dobro za vaše zdravje, je gibanje med delom še boljše. Vprašanje je, kako. Odgovor je preprost: kupite namizno tekalno stezo. Gibanje bo pokurilo več kalorij in povečalo krvni obtok, kar poveča kisik in energijo za telo in možgane. Tako kot pri namiznem kolesu je dovolj le počasen, enakomeren in udoben tempo, ni vam treba hiteti ali se potiti, da bi pozitivno vplivalo na vaše zdravje.

 

Ostanite aktivni tudi med sestanki

Stoječa konferenčna miza je prav tako dobra naložba, saj morate tudi med sestanki spremeniti svojo držo. Raziskave kažejo, da smo bolj ustvarjalni in boljši pri sodelovanju, ko vstanemo v primerjavi s tem, ko sedimo. Poleg tega se koncentracija poveča, zato so stalni sestanki ponavadi krajši in učinkovitejši. Če je sestanek daljši, kot je bilo predvideno, je enostavno spustiti mizo in sedeti za nekaj časa. In tudi takrat lahko izmenično sedite na klasičnem konferenčnem stolu ali aktivnem stolu. Gibanje je enostavno!