Kako oblikovati popolno konferenčno sobo

Kako oblikovati popolno konferenčno sobo

Dobro načrtovana konferenčna soba je kreativen in funkcionalen prostor, kjer lahko veliko različnih osebnosti sodeluje in uživa. "Pomembno je imeti miren, harmoničen prostor. Ne pozabite, da tudi ljudje v sejni sobi dodajo veliko barve!" pravi Camilla Hassbjer, svetovalka za notranjo opremo in vodja projektov, specializirana za podjetja in javne prostore.

Prvi korak pri postavitvi konferenčne sobe je temeljita analiza vaših potreb. Čemu bo soba namenjena? Koliko sedežev je potrebnih? Kakšna tehnologija bi morala biti na voljo? Kakšno pohištvo za konferenčne sobe bo najbolje delovalo?

"Včasih je dovolj, da imamo eno veliko konferenčno mizo, vendar številna podjetja želijo imeti možnost preklapljanja med klasično postavitvijo sejne sobe in postavitvijo, ki bolj ustreza razpravam v majhnih skupinah. Izberite prilagodljivo rešitev z majhnimi modularnimi mizami, ki jih je mogoče sestaviti v eno večjo mizo," pravi Camilla Hassbjer.

Tekstil izboljša akustiko

Pomemben je tudi pogled na sam prostor, predvsem glede svetlobe in zvoka. "Zelo pomembno je prisluhniti akustiki in dodati tekstil v obliki preprog in zaves, da zmehčate prostor. To lahko upoštevate tudi pri izbiri konferenčnega pohištva: izberite stole s prevleko iz blaga," predlaga Camilla.

Kar zadeva svetlobo, je pomembna dobra in funkcionalna osvetlitev sejne sobe. "Rada delam z indirektno svetlobo, veliko naredi za vzdušje v prostoru in doda toplino. Priporočam tudi, da lahko zatemnite svetlobo in jo spreminjate glede na dejavnost," pravi Camilla.

Tehnologijo je treba vključiti od začetka

Imeti pravo tehnologijo je nujno za učinkovito konferenčno sobo in jo je treba vključiti v načrtovanje že od samega začetka. To preprečuje polaganje kablov po tleh, kar poveča tveganje, da bi se spotaknili.

"Kot notranja oblikovalka želim, da so vsi kabli skoraj neopazni. Zato priporočam uporabo kabelske omarice, ki je poglobljena v mizo ali pod mizo," pravi Camilla. Projektor in platno sta na voljo v večini konferenčnih sob, vendar ne pozabite, da sta tabla ali tabla prav tako v pomoč pri pisanju zapiskov in izmenjavi idej.

Barve so pomembne

Barve bodo vplivale na vzdušje v prostoru. "Začnite tako, da si ogledate pomen sobe. Poglejte tla in stene ter izberite materiale v barvah, ki se ujamejo, da ustvarite ravnovesje. Mislim, da je pomembno, da držite mirne barve, saj vsi kot posamezniki dodajo barvo tudi v sejni sobi," pravi Camilla.

Pet stvari, na katere morate pomisliti:

  • Pohištvo: Ali bi se morali odločiti za prilagodljivo pohištvo, da bi lahko prostor prilagodili različnim potrebam, ali je primerno težko pohištvo za sejne sobe?
  • Zvok: Ali bo akustika v prostoru ustvarila dobro delovno vzdušje? Če ne, ali lahko dodate tekstil za izboljšanje stanja ali potrebujete namenske akustične plošče?
  • Svetloba: Ali je osvetlitev primerna? Upoštevajte splošne svetlobne pogoje in ali je svetloba primerna za delo. Ali lahko zatemnite luči za predstavitve?
  • Tehnologija: Kaj morate početi v sobi? Katero tehnologijo potrebujete za podporo in kako jo lahko vključite v zasnovo?
  • Barva: Kako lahko barve in materiale v prostoru uporabimo za ustvarjanje bolj harmoničnega okolja?