Kako prestaviti pisarno na prosto

Kako prestaviti pisarno na prosto

Poletje je tu in čas je, da ga kar najbolje izkoristite! Obstaja veliko razlogov, zakaj je ustvarjanje zunanjega prostora kot dela vašega delovnega mesta dobra ideja, saj zaposlenim daje možnost, da pobegnejo od svojih običajnih delovnih postaj, tako da jim omogočite spremembo okolja in prostor za ponovno polnjenje.

Preučujemo, kako lahko podjetja postavijo zunanji delovni prostor, kdaj ga uporabiti in zakaj je to vredna naložba.

Kako ustvariti zunanji delovni prostor

Postavitev zunanjega pisarniškega prostora je razmeroma preprosta, če imate na voljo nekaj zunanjega prostora, pa naj bo to dvorišče, terasa na strehi, zelena površina ali celo preurejeno parkirišče! Tukaj je naših pet najboljših nasvetov.
  1. Opremite svoj zunanji delovni prostor z mešanico velikih in majhnih miz, da omogočite skupinska srečanja in samostojne delavce.
  2. Izberite udobne zunanje stole, ki spodbujajo pokončen delovni položaj, in poskrbite, da bo na voljo veliko sedežnih blazin.
  3. Razmislite o namenu. Ali želite, da je prostor za priložnostne sestanke, kjer lahko zaposleni sodelujejo ali si vzamejo odmor? Če je tako, potem je pohištvo za bivalne prostore na prostem lahko dobra izbira. Če pa ga načrtujete bolj kot miren delovni prostor, bodo običajne mize in stoli bolj ustrezali.
  4. Za vsako mizo poskrbite za senčnik, da bo prostor še vedno uporaben v zelo vročih in svetlih dneh.
  5. Prepričajte se, da se pisarniški WiFi razširi na novo zunanjo površino.

Kako spodbuditi osebje k uporabi zunanjega prostora

Pravilna postavitev zunanjega pohištva je ključna; ko boste to vzpostavili, poskrbite, da boste vsem zaposlenim posredovali veliko sporočil o razpoložljivosti zunanjega prostora. Pojasnite, da je območje prosto dostopno vsem zaposlenim kadar koli in da ga je treba obravnavati kot le še en del delovnega prostora. Spodbujajte vodje skupin, naj organizirajo sestanke zunaj, da se ljudje navadijo na prostor.

Pomislite, ali želite zagotoviti dodatne dodatke, ki bi olajšali uporabo odprtega prostora, na primer brezplačno kremo za sončenje v pisarniških kopalnicah in/ali postajo za polnjenje vode zunaj.

Prav tako morate pojasniti, da je zunanja površina kot razširjeni pisarniški prostor nekadilska, saj bi to lahko nekatere člane osebja odvrnilo od uporabe.

Kdaj imeti sestanek zunaj

Če sestanek ne zahteva zaslona, peljite ekipo ven. To je odlična možnost za ustvarjalne seje in še posebej za viharjenje možganov. Pravzaprav se ustvarjalnost izboljša v novih okoljih in na zelenih površinah, tako da z združitvijo obeh ideje zagotovo tečejo. (Če potrebujete kaj za narisati, lahko s seboj vedno prinesete tablo.) Obvladovanje delovnega prostora na prostem je prav tako idealno, če se sestajate kot velika skupina, saj imate več prostora kot sejna soba in motenje manj kolegov, če sestanek postane hrupen.

Kakšne so prednosti dela zunaj?

Koristi za fizično zdravje

  • Sončna svetloba poveča vnos vitamina D, ki je bistvenega pomena za ohranjanje zdravega imunskega sistema.
  • Dnevna svetloba ima velik vpliv na cirkadiani ritem telesa, saj pomaga uravnavati spanje in budnost ter vodi k boljšemu spancu.
  • Bivanje zunaj naravno zmanjšuje sedeče vedenje in spodbuja aktivno gibanje.

Koristi za duševno zdravje


Preživljanje časa na prostem v zelenih površinah lahko pomaga zmanjšati občutke stresa, tesnobe ali jeze in izboljša razpoloženje. Dokazano je tudi, da ima naravna svetloba pozitiven učinek na razpoloženje in splošno dobro počutje, medtem ko bo svež zrak povečal raven energije in zmanjšal duševno utrujenost, ki jo delavci občutijo po dolgih urah, preživetih zbrano na delu, še posebej, ko so preživeti pred zaslonom. To ni samo dobro za duševno zdravje, ampak tudi izboljša produktivnost.

Nekateri zaposleni bodo nedvomno še vedno trpeli zaradi tesnobe zaradi vrnitve v neposredno bližino drugih kolegov. Če lahko delajo zunaj namesto samo v pisarni, bo to morda pomagalo ublažiti nekatere od teh strahov in jim dati nadzor, ki ga potrebujejo, da se ponovno prilagodijo delovnem mestu.