Kako ustvariti delovni prostor za izboljšanje timskega dela

Kako ustvariti delovni prostor za izboljšanje timskega dela

Po Globalnem poročilu Steelcase o zavzetosti in globalnem delovnem mestu je 94 % zaposlenih, ki menijo, da so zelo angažirani in zelo zadovoljni pri delu, izjavilo, da lahko delajo v skupinah, ne da bi jih motili. Da bi to omogočili, mora pisarna zagotoviti veliko prostorov za sodelovanje, ki sodelavcem omogočajo lažje sodelovanje.

Prostori za sodelovanje omogočajo sodelavcem prostor, kjer se lahko zberejo v bolj sproščenem okolju, kar vodi do improviziranih sestankov in neviht možganov. Ljudem iz različnih skupin lahko ponudijo priložnost, da se pomešajo in pripravijo ideje, ki jih drugače morda nikoli ne bi imele priložnosti razviti.

5 oblikovalskih nasvetov za uspešen delovni prostor za sodelovanje

Različni prostori za različne potrebe

Poskusite zagotoviti vrsto različnih prostorov za sodelovanje po vsej pisarni. Majhna sedežna skupina v kotu pisarne bo idealna za nekaj hitrih sestankov, medtem ko bodo druga skupinska druženja zahtevala bolj zaseben prostor s primerno sejno mizo in stoli. Prepričajte se, da je dovolj prostorov, ki bodo prosti, ko bodo potrebni, ne da bi morali zaposleni prostor rezervirati precej vnaprej. Zagotavljanje dovolj prostorov za sestanke bo preprečilo, da bi ekipe zmotili drugi kolegi, ki iščejo prostor, ali da bi jih motilo dogajanje v preostali pisarni.

Prilagodljive možnosti sedenja

Najuspešnejši priložnostni prostori za srečanja bodo nudili veliko prilagodljivosti. Sodelujoče pisarniško pohištvo mora nuditi več različnih možnosti za sedenje, vključno z veliko mehkega sedenja. Izberite pohištvo, ki ga je enostavno premikati, da lahko zaposleni preoblikujejo prostor, da bo ustrezal njihovemu namenu. Separeji so priljubljena izbira, saj ponujajo udobno sedenje v kombinaciji z zasebnostjo in velikim delovnim prostorom.

Naprave za polnjenje

Bistvenega pomena je imeti veliko dostopnih električnih vtičnic, da lahko zaposleni med delom polnijo svoje prenosnike in mobilne naprave. Vtičnice USB so pametna alternativa, če prostor ni primeren za električne vtičnice. Vtičnice morajo biti na voljo v bližini prostorov za sedenje in vključene v sejne mize. Osebje ne bi smelo nikoli preurejati pohištva samo zato, da bi priklopilo svoje naprave. Ni treba posebej poudarjati, da mora biti Wi-Fi hiter in zanesljiv.

Podporna orodja za izmenjavo idej

Da bo prostor primeren za vse vrste sestankov in timskega dela, razmislite o tem, kakšna oprema bi podpirala timsko delo. Učinkovit delovni prostor za sodelovanje bo vključeval table za viharjenje možganov in pametni zaslon za deljenje digitalnih vsebin.

Estetika

Neformalni prostori so priložnost, da v pisarno vnesete nekaj bolj zanimivih in zabavnih oblikovalskih elementov. Prostor mora navdihniti ustvarjalnost in najti skrbno ravnovesje med estetiko in udobjem. Pomembna je stimulativna barvna shema z navdihujočimi umetninami ali oblikovalskimi značilnostmi, vendar se morate osredotočiti tudi na pravo osvetlitev in akustiko. Naravna svetloba je najboljša, če je le mogoče, medtem ko pametne akustične plošče izboljšajo zvočno sliko z zmanjšanjem motenj iz okoliških območij in dušenjem pogovorov, da zagotovijo več zasebnosti.