Kako zmanjšati tveganje kraje v garderobah

Kako zmanjšati tveganje kraje v garderobah

Garderobe so bistveni del vsake telovadnice, rekreacijskega centra in šole ter mnogih delovnih mest, saj obiskovalcem, učencem ali osebju omogočajo prostor, kjer pustijo svoje stvari brez nadzora. Na žalost boste verjetno ugotovili, da so kraje pogost pojav v vseh garderobah na lokaciji. To je skoraj nemogoče popolnoma preprečiti, vendar pa lahko sprejmete različne ukrepe, da bo vaša garderoba čim bolj varna za uporabnike in da bo tveganje kraje čim manjše.

Zagotovite dovolj prostora za shranjevanje v omarici

Medtem ko so garderobne omarice običajna stalnica v garderobah v telovadnicah in športnih klubih, šole in delovna mesta včasih zanemarjajo varnost zaradi prostora ali stroškov. Vendar pa bo pričakovanje, da bodo ljudje svoje stvari pustili obešene na kljukah na klopeh v garderobi, oportunističnim tatovom olajšalo delo. Vedno morate imeti dovolj omaric za vse, ki kadar koli uporabljajo garderobo. Razmislite tudi o tem, kakšna ključavnica bi bila najprimernejša za vašo ustanovo. Ključavnice za vračilo kovancev so idealne za športne objekte, saj spodbujajo uporabnike, da vrnejo ključ. V šolah so prekatne omarice s ključavnicami dobra ideja, tako da lahko učenci priskrbijo svojo ključavnico in da lahko omarice ves dan uporabljajo različni učenci.

Redno preverjajte omarice glede poškodb in korozije

Na omaricah morate redno vzdrževati preglede, da poiščete udrtine ali poškodbe, saj lahko to ogrozi varnost omarice. Oceniti morate tudi tečaje in zapahe. V slačilnicah z mokrim prostorom, kot so tiste s sosednjim prostorom za tuširanje, lahko kovinske omarice rjavijo, kar oslabi jeklo in tatovom olajša vlom. Če ugotovite, da vaše omarice rjavijo, boste morda morali razmisliti, ali bi jih morali premakniti na manj izpostavljeno mesto ali pa morate kupiti nove omarice.

Preklopite na plastične omarice

Plastične omarice so veliko težja izbira kot kovinske omarice. Narejene so iz trpežnega polietilena, zato jih je skoraj nemogoče poškodovati, tako da jih ni mogoče vlomiti na silo. Za razliko od kovine plastika sčasoma ne bo zarjavela ali korodirala, kar pomeni, da so po več letih uporabe enako trdne. Plastične omarice so priporočljive zlasti za šole in javne športne objekte, ki se pogosto obrabijo zaradi močnejše uporabe kot tiste v zasebnih podjetjih.