Soba za klepet – pohištvo in drugi elementi

Soba za klepet – pohištvo in drugi elementi

Ideja o sodelovanju na delovnem mestu se pojavlja v zadnjih nekaj letih. Sodelovanje prinaša številne prednosti, kot so samozavedanje, učenje, ustvarjalnost in še veliko več. S tem v mislih številne organizacije oblikujejo sobe za klepetanje. Te sobe so narejene tako, da ustrezajo posebnim potrebam zaposlenih, ki delajo v odprtih delovnih prostorih, vendar se morajo zbrati na zasebnem sestanku. Ne glede na to, ali lastnik podjetja šele začenja graditi te prostore ali poskuša nadgraditi obstoječe prostore, bi želel v zasnovo vključiti naslednje elemente:

Pohištvo

Stil klepetalnice se mora ujemati s kulturo organizacije. Prednost majhnega zaprtega prostora je, da podjetju omogoča drzne odločitve glede oblikovanja, ne da bi bilo treba popolnoma prenoviti celotno pisarno. Tipična soba za klepetanje ima na splošno pisarniško pohištvo za direktorje, kot je štiri do pet udobnih stolov in trpežne delovne površine. Podjetja bi lahko črpala navdih za oblikovanje iz interneta ali, če oblikovanje ni njihova močna stran, bi lahko najela notranjega opremljevalca.

Predstavitev

Ko je notranjost končana, je čas, da preidemo na drugi pomemben vidik sobe za kramljanje: tehnologijo. Sobo za kramljanje bi lahko uporabili za vse, od razmišljanja o konceptih za najnovejši marketinški video, do analiziranja podatkov v poročilu o prodaji. Zato je ustrezna razstavna oprema ključnega pomena za ta prostor. Skupinam se ne bi bilo treba zanašati na zbiranje okoli prenosnega računalnika za ogled predstavitve ali videokonference z drugo skupino.

Bela tabla

Naj bo to tradicionalna bela emajlirana tabla, interaktivna pametna tabla ali samo steklena tabla, pomena bele table v sobi za klepetalnice ne smemo spregledati. Soba za klepetanje je kraj, kjer se ekipa zbere, da bi razpravljala o idejah, tabla pa jim daje možnost, da napišejo ideje in koncepte, da jih vsi vidijo. Bele table pomagajo ekipam vizualizirati svoje prioritete in zagotavljajo preprost način za spreminjanje ali brisanje zamisli, ko ugotovijo, da nekatere od njih niso bile tako dobre!

Video sodelovanje

Video omogoča članom ekipe, da imajo sedež na sestanku, kjer koli so. Če torej ekipa vključuje delavce, ki delajo na daljavo, ljudi, ki se nahajajo na drugem mestu, ali tiste, ki redno potujejo, je rešitev za videokonference pametna naložba za vzdrževanje tesnih povezav znotraj ekipe. Ko opremljajo sobo za kramljanje z videokonferencami, morajo podjetja poiskati rešitev, ki ponuja funkcije, kot so klicanje z enim klikom, imenik podjetja in povabila gostujočega uporabnika.

Obstajajo različna podjetja, ki lahko organizaciji pomagajo vzpostaviti sobo za kramljanje. Podjetja lahko, na primer, iščejo videokonference in možnosti prikaza v eni trgovini, medtem ko lahko iščejo pohištvo v drugi. Podjetje, ki ponuja različne vrste pohištva za konferenčne sobe, kot so ergonomski stoli, mize, itd., je AJ. Prebrskajte po spletni strani za več informacij.