Kako uporabljati magnetne in mobilne table

Kako uporabljati magnetne in mobilne table

Magnetne table so vsestranske, enostavne za vzdrževanje in stroškovno učinkovite. V pisarnah in izobraževalnih zavodih se uporabljajo različne vrste belih tabel za objavljanje obvestil, pripravo predstavitev, strategijo in možgansko nevihto.

Dolga leta so bile table vseprisoten prizor v učilnicah in sejnih sobah. Vendar pa se je zaskrbljenost zaradi alergij na prah krede in drugih povezanih stanj počasi in vztrajno umikala uporabi magnetnih plošč. Študija, ki sta jo leta 2011 izvedla dva indijska raziskovalca, je pokazala, da je nastajanje prahu iz krede v realnem času nizko in ni strupeno, vendar je lahko škodljivo za ljudi z alergijami in težavami z dihali. Dejansko lahko ta prah čez nekaj časa povzroči težave z dihanjem in draženje oči. Pojavile so se tudi težave z umazanijo in prahom, ki nastaneta pri uporabi krede, ki je umazala oblačila, roke in druge površine (Abrahams, 2011 ¹). Glede na to ni presenetljivo, da je uporaba magnetne in/ali mobilne bele table postala tako priljubljena tako v pisarnah kot v šolah.

Magnetne bele table imajo jekleno podlago pod pisalno površino, ki se obriše na suho. To jekleno jedro uporabnikom omogoča pritrditev magnetnih predmetov na ploščo, kar olajša lepljenje dokumentov, zapiskov, itd., s preprosto uporabo majhnega magneta. Uporaba magnetne radirke s prostorom za označevanje prav tako lajša pogost problem napačnega nalaganja markerjev in krp za prah. Ko uporabljate magnetno tablo kot oglasno desko, uporaba potisnih zatičev postane nepotrebna, kar zmanjša možnost poškodb. Magnetne table in bele table s kolesi ponujajo različne prednosti, ki so opisane spodaj.

Uporaba magnetnih tabel za poučevanje

Običajna uporaba plošč z magnetnimi lastnostmi je v učilnicah, ki nadomeščajo tradicionalne plošče s kredo. Učitelji uporabljajo table kot učne in predstavitvene pripomočke. Na teh ploščah se lahko uporabljajo netrajne oznake. Te table so odlična učna orodja zlasti za mlajše učence, saj učiteljem omogočajo uporabo magnetnih črk in vzorcev kot orodja za vključevanje otrok in jim pomagajo pri boljšem učenju.

Uporaba pisalnih tabel za obvestila in predstavitve

Uporaba magnetnih tabel namesto tradicionalnih oglasnih desk iz klobučevine ali plute omogoča organizacijam, da čim bolj zmanjšajo uporabo pisarniškega materiala, kot so sponke in zatiči. Zaradi tega so magnetne table dolgoročno stroškovno učinkovita izbira, saj je namesto papirnih obvestil mogoče pisati neposredno na tablo ali pritrditi obvestila z magneti. Uporabljajo se tudi na sestankih in konferencah za strategijo in izmenjavo idej. Bela tabla s stojalom je običajno priljubljena naprava v pisarniških okoljih z elegantnimi različicami, ki so na voljo, da se ujemajo s sodobnim dizajnom sodobnih pisarn.

Uporaba bele table v dekorativne namene

V šolah, pisarnah in domovih se lahko magnetne plošče uporabljajo za dekorativne, a uporabne namene. Več gospodinjstev v kuhinji namesti magnetne plošče, ki otrokom in odraslim omogočajo razstavljanje umetniških del, zapiskov in magnetnih spominkov s potovanj. Te plošče so na voljo v več barvah in vzorcih, zato jih je mogoče ujemati z dekorjem doma ali pisarne.

Magnetne table služijo različnim namenom; lahko se uporabljajo za predstavitve, uporabljajo se kot oglasne deske, kot učni pripomočki ali celo kot osebni organizatorji. Lahko jih pritrdite na steno, postavite na stojalo ali pa le naslonite na steno. So enostavne za čiščenje in potrebujejo minimalno vzdrževanje. Podjetja, kot je AJ Produkter, imajo v ponudbi široko paleto magnetnih plošč, pa tudi druge možnosti, kot je mini bela tabla, ki so primerne tako za pisarne, izobraževalne ustanove in pisarne.

Sources

  1. Abrahams, M. (2011) "Chalk: is it harmful to health?" The Guardian [Online] available from https://www.theguardian.com/education/2011/nov/28/chalk-dust-health-research [accessed October 2016]

The content of this page has been created by a partner with whom AJ Products is currently working. If you have any questions regarding the information on this page please do not hesitate to contact AJ Products (UK) Ltd.