Nasveti za nakup paletnega viličarja

Nasveti za nakup paletnega viličarja

Kako se izogniti težkemu dvigovanju v skladišču ali delavnici? Ste že razmišljali o uporabi paletnega vozička ali viličarja? Ta vodnik vam bo pomagal, da boste pozorni na najpomembnejše točke pri izbiri paletnega viličarja. Še posebej se bomo poglobili v obremenitev ali nosilnost, prostorske pogoje in prava kolesa za ravna ali neravna tla.

Izbira koles glede na težo blaga

Za težke tovore na trdih in spolzkih tleh so dobri paletni viličarji z lahkimi najlonskimi kolesi. Če so tla v prostoru neravna, so kolesa iz poliuretana ali gume prava izbira. Enostavno drsijo po neravnih tleh in so bolj vzdržljiva na prodnatih površinah in robovih, zaradi česar so viličarji primerni tudi za uporabo na prostem.

Dvojna kolesa viličarja pomenijo, da ima viličar dvojni kolesni set, ki porazdeli težo tovora na večje območje za boljšo stabilnost in zmanjša obrabo zaradi težkega blaga na tleh. Ta kolesa priporočamo, ko se blago prevaža čez pragove in rampe. Če bo paletni voziček vlekel manjša bremena na ravni podlagi, to dobro deluje z enim kolesom.

Obstajajo tudi paletni viličarji s tehtnico, ki lahko dvignejo in stehtajo vaše blago hkrati. To je prednost, če morate med transportom določiti tudi težo blaga.

Rezervna kolesa najdete tukaj!


Izberite ustrezno dolžino vilic viličarja glede na prostor

Viličarji, paletni vozički ali dvižne mize z različnimi dolžinami vilic se lahko prilagodijo različnim vrstam tovora. Za evropsko paleto standardne velikosti ustrezajo vilice dolžine 1150 mm. Če je blago naloženo v zaprtem prostoru, na primer v majhnem skladišču ali tovornjaku, se morda bolje prilegajo vilice dolžine 810 mm. Če ni potrebno toliko prostora, vendar je treba standardno paleto vseeno prevažati, je treba paleto naložiti ob strani. Obstajajo tudi viličarji in paletni vozički z daljšimi vilicami.

Paletni voziček ali viličar - potrebujete visoko obremenitev

Klasični paletni viličar je primeren za nizko dviganje in kjer se palete premikajo tik nad tlemi. Nakladalec je potreben, če morate, na primer, naložiti polico ali regal za palete. Na voljo so v ročni in električni izvedbi v različnih velikostih in višinah. Viličar ali paletni nakladalec je tudi dober, ergonomičen način, da se izognete ročnemu nakladanju in razkladanju blaga. Poiščite ustrezen paletni viličar nakladalec in se izognite bolečinam v hrbtu!

Med AJ proizvodi boste našli:

Paletne viličarje
Ročne nakladalce

Dodatna pojasnila o viličarjih:

Kolesa iz poliamida: Lahka kolesa za velike obremenitve na trdih, gladkih površinah.
Poliuretanska kolesa: Tiha in mehka kolesca za neravna tla.
Gumirana kolesa: Izjemno mehka in tiha kolesa z enakimi prednostmi kot poliuretanska kolesa.
Eno kolo: Za prevoz lažjih tovorov na ravni podlagi.
Dvojna kolesa: Za težja bremena na neravnem terenu. Velika površina za boljšo uravnoteženost obremenitve.
Kot zasuka: Kot zasuka predstavlja višino polmera zavoja, za katerega lahko obrnete paletni voziček.
Funkcija Quick-Lift: Pove, koliko palet je mogoče dvigniti z ročajem. Pomembno pri večkratnih dvigih.
Hitrost dviga: Označuje, koliko milimetrov dvigne viličar ali paletni voziček v sekundah.