Kako izbrati pravi sef za svoje podjetje

Kako izbrati pravi sef za svoje podjetje

Večina podjetij ima pomembne dokumente in dragocenosti, ki jih je treba zaščititi pred tatvino ali požarom. Od uvedbe GDPR maja 2018 je varno shranjevanje občutljivih dokumentov postalo kritično, saj lahko kršitev podatkov vaše podjetje stane do 4% letnega globalnega prometa ali 20 milijonov EUR (kar je večje). Podobno so blago in gotovina, shranjeno na kraju samem, ranljivi tako za tatvine zaposlenih, kot nezaposlenih in jih je treba varno shranjevati, da se zmanjša tveganje in zagotovi, da vaša zavarovalnica izplača v primeru vloma. Izbira najboljše rešitve za shranjevanje je ključnega pomena. Pomagali vam bomo pri iskanju trezorja, ki najbolje ustreza vašim posebnim zahtevam.

Shranjevanje za elemente z nizko varnostjo


Omare za zaklepanje, ki niso ocenjene na evropski standard za varnost, so primerne za nepremičnine z nizko ali brez zavarovalne vrednosti. Ta vrsta omare ni certificirana za tatvino ali požarno zaščito, vendar je lahko primerna za preprečevanje oportunistične tatvine.
Dve beli omari s kodnimi ključavnicami
Shranjevalna omara z elektronsko kodno ključavnico SAFE
449,00 €
Varna omarica, nameščena na steni
Varnostna omarica CUBE

Proti-vlomna zaščita za gotovino, dragocenosti in pomembne dokumente


Sefi, ocenjeni s proti-vlomno zaščito, so zasnovani tako, da zagotavljajo večjo zaščito predmetov z visoko vrednostjo in občutljive dokumente. Najpomembnejši standardi za zaščito proti vlomu so EN 1143-1 in EN 14450. EN 14450 je test za varnostne omare, medtem ko je EN 1143-1 strožji test za sefe in omare. Obstajata dve varnostni ravni EN 14450 (S1 in S2) in 7 razredov EN 1143-1 (0-VI): višja je ocena, boljša je zaščita pred vlomi. Ocena upora in varnosti sta oba pomembna dejavnika, ko gre za zavarovalno kategorijo vsebine sefa. Za poslovne in maloprodajne prostore, ki shranjujejo izdelke z visoko vrednostjo, njihova zavarovalnica na splošno zahteva, da izpolnjujejo posebne varnostne zahteve.
Tri črne varnostne omare za shranjevanje
Varnostna omarica za osebne stvari VALUE
1.016,00 €
Dva bela trezorja
Trezor DEFEND s proti-vlomno in proti-požarno zaščito
1.942,00 €

Ognje-varna zaščita za dragocene dokumente


Ognje-odporne omare ali sefi za dokumente so primerni za zaščito občutljivih dokumentov in pomembnih zapisov pred požarom. Omare so proti-požarne v skladu s standardi NT Fire 017, EN 15659, EN 1047-1 ali UL. Dodeljen jim je požarni razred, ki označuje, koliko minut je vsebina zaščitena pred ognjem, na primer P60, P90 in P120 bodo zaščitili papir pred ognjem 60, 90 oziroma 120 minut.

Upoštevajte, da omare za zaščito pred ognjem, niso certificirane za požarno zaščito, ampak imajo proti-požarno izolacijo v vratih in stenah, da odložijo širjenje požara v okolju z nizkim tveganjem.

Proti-požarna zaščita za računalniško opremo, kot so USB Flash pogoni in trdi diski

Medijske omare so posebej zasnovane za zaščito CD -jev, DVD -jev, USB Flash pogonov, trdih diskov in podobnih naprav. Omare so proti-požarne, da se zagotovi, da njihova notranja temperatura nikoli ne presega 50 ° C v primeru požara v navedenem roku. Nizka notranja temperatura ščiti električno opremo, ki bo hitreje poškodovana in pri precej nižji temperaturi kot papir. Mnoge od teh omar ali vložkov so tudi nepremočljive za zaščito digitalnih predmetov pred požarno opremo za požar.

Preden kupite sef, priporočamo, da se pogovorite s svojo zavarovalnico, da potrdite, da bo vaša politika pokrila celotno vrednost gotovine ali blaga, ki ga nameravate shraniti, in ali obstajajo omejitve ali pogoje.



Tukaj preglejte celotno ponudbo trezorjev