Kako se organizirati v službi

Kako se organizirati v službi

Neurejeno delovno mesto lahko z malo organizacije spremenite v čistejši in učinkovitejši prostor. Z dobrimi rešitvami za shranjevanje je lažje vzdrževati red in poiskati dokumente ter druge stvari. Poskusite se izogniti prepletenim žicam in natrpanim mizam z našimi nasveti za shranjevanje v pisarni, ki bi lahko pomagali.
Dobro zapolnjen kovinski regal v pisarni

1. Pohištvo za shranjevanje

Pisarniški regali različnih vrst so odlična izbira, ko gre za shranjevanje registratorjev in knjig, ki morajo biti enostavno dostopne. Manj je nereda in preprosto lahko izberete tisto, kar potrebujete. Izberite enoto z nastavljivimi policami, da prilagodite višino police.

Omara vam omogoča, da skrijete občutljiv material in stvari, ki jih morda ne boste uporabljali vsak dan. Če želite shraniti zaupne dokumente ali dragocenosti, izberite omaro s ključavnico.

Predalniki so popolni za shranjevanje papirja in manjših predmetov. Postavite jih pod mizo, da prihranite prostor ali izberite višjo različico, ki deluje tudi kot dodaten delovni prostor. Roleto s kolesi lahko premaknete kamor koli želite.

2.  Odličen sistem za shranjevanje



Pomislite, kam naj bo posamezna stvar shranjena, pri čemer so najbolj dostopni predmeti, s katerimi redno delate. Združite, kar sodi skupaj in skupaj shranite. Hitro boste lahko našli, kar iščete. Poskrbite, da bo vaša miza čista s praktičnimi rešitvami.

Predalniki za dokumente se lahko uporabljajo za razvrščanje dohodne in odhodne pošte, brošur ali shranjevanje tekočih delovnih dokumentov.

Škatle za shranjevanje so primerne za shranjevanje predmetov, ki jih ne uporabljate tako pogosto. Postavite jih na polico in jih označite za lažjo uporabo, ko boste v prihodnje iskali redko uporabljene dokumente ali predmete.

Na stojalu za revije so revije, brošure, časopisi in dokumenti organizirani. Videti so veliko bolj urejeni kot raztreseni po mizah in policah.

Tiskalniki etiket so priročni za hitro izdelavo etiket. Uporaba označenih predalov, registratorjev in predelkov za shranjevanje vam bo pomagala vedeti, kje je vse shranjeno.

Kartotečni sistem je neprecenljiv za pisarno z veliko papirnatimi dokumenti. Kartotečne omare z visečimi datotekami olajšajo iskanje pravega dokumenta. Če izberete kartotečni voziček, lahko vse preprosto odnesete na mizo in po končanem delu postavite nazaj na pravo mesto. Za občutljive dokumente izberite omarico ali kartotečni voziček s ključavnico. Obstajajo tudi ognjevarne kartotečne omare.
Dobro organizirana pisalna miza z ujemajočim se pladnjem za pisma, namiznim stojalom, stojalom za revije, kocko za beležke in košem za smeti.

3. Organizirajte svojo mizo

Namizna pregrada z držalom za dodatke vam olajša vzdrževanje čiste mize. Na primer, lahko jo prilagodite po želji z uporabo svetilke, kavljev ali polic. Če na računalniški zaslon pritrdite držalo, lahko sprostite več prostora na mizi.

Kable lahko skrijete z dodatki za držala kablov za upravljanje kablov, kot so kabelski nosilci pod mizo in kabelske cevi. Za zapletene kable za polnilnike mobilnih telefonov in slušalke so rešitev držala za kable. So samolepilna za pritrditev tam, kjer jih najbolj potrebujemo.

Namizni predal, nameščen pod mizo, je prostor za shranjevanje stvari, ki jih potrebujete, da so lahko dostopne.

Predalniki za dokumente za organiziranje pisem in dokumentov.

Uporabite namizni organizator z več predelki za shranjevanje pisal, radirk, sponk za papir in drugih majhnih predmetov.
Omarice različnih višin s praktičnimi drsnimi vrati
Omare MODULUS XL
Kabelski kanal z odcepno vtičnico pod pisalno mizo
Kabelski kanal
Ženska vzame škatlo za shranjevanje iz omare z drsnimi vrati

4. Rutine za organizirano shranjevanje


Če si več ljudi deli pisarno, je definiranje skupnih rutin odlična ideja, da bodo vsi vedeli, kaj morajo narediti. Dogovorite se, kje in kako boste shranili vse, kar potrebujete. Prihrani čas in zmanjša draženje, če nikomur ni treba gledati nereda po nepotrebnem. Skupaj se lažje izognemo natrpani pisarni.

Poskusite si rezervirati vsaj en dan na leto, da pospravite stvari, ki jih ne potrebujete več ali so zastarele. Sčasoma se lahko potrebe po shranjevanju spremenijo zaradi različnih razlogov, ko je treba obstoječe rešitve posodobiti ali preurediti na učinkovitejši način.

Naj vam postane navada, da stvari vedno pospravite nazaj, ko končate s posameznimi predmeti. Stvari se ponavadi kopičijo ali jih je nemogoče najti, ker so na napačnem mestu.

Spremljajte svoj delovni prostor. Razmetana miza obiskovalcem ne daje vtisa dobrodošlice.

Kaj potrebujete za pisarno?