Razvrščanje odpadkov mora biti enostavno

Razvrščanje odpadkov mora biti enostavno

Dobro delujoč sistem ravnanja z odpadki vključuje pametno ločevanje pisarniških odpadkov. Če se reciklira velika količina odpadkov, se to šteje v dobiček tako za nas kot za naravo. Z jasnim in lahko dostopnim sortiranjem odpadkov postane okolju prijazno vedenje naraven del delovnega dne. Z drugimi besedami, trajnosten delovni dan.
Dekle reciklira embalažo za kosilo v omari za odpadke s pokrovom

Prepoznavanje potreb po sortiranju odpadkov


Recikliranje uporabljenega materiala je dobro za okolje in varčuje z naravnimi viri Zemlje. Prazne embalaže, časopise in električne odpadke je mogoče razvrstiti za recikliranje. Z dobrim sistemom ločevanja odpadkov na delovnem mestu postane ločevanje odpadkov preprosto. Razvrščanje odpadkov mora biti enostavno in naraven del vsakdanjih rutin.

Najprej in predvsem ocenite količino odpadkov, ki nastanejo v vašem podjetju, in katere odpadke je potrebno sortirati. To olajša pripravo načrta za učinkovito sortiranje odpadkov. Morda je na različnih mestih potrebnih več vrst posod. Delo, ki se izvaja v prostorih, je pogosto raznoliko in povzroča tudi različne količine in vrste odpadkov med različnimi oddelki.

Upoštevati je treba različne vrste odpadkov


Nevarni odpadki so na primer odpadno olje, impregniran les, topila ter različni barvni in kemični odpadki.

Električni odpadki so preprosto vsi odpadki s kablom ali baterijo. V to kategorijo spadajo tudi elektronika, fluorescenčne sijalke, nizkoenergijske sijalke in baterije.

Časopise je mogoče reciklirati v nov papir. Tudi brošure, pisarniški papir in podobno.

Embalaža iz papirja, kartona in valovitega kartona.

Plastična embalaža, kot so plastične pločevinke, plastične tube, plastenke in stiropor.

Steklena embalaža, kot so steklenice in pločevinke. Pogosto jih delimo na obarvane in neobarvane.

Kovinska embalaža, ki se običajno uporablja, je aluminijasta folija, aluminijasti kalupi, pločevinke, zamaški in pokrovi.

Živilski odpadki so preprosto ostanki hrane, ki se zberejo in pretvorijo v bioplin ali biognojilo.

Kosovni odpadki so veliki predmeti, ki niso paketi.

Gorljivi odpadki so tisti, ki jih v vsakdanjem govoru imenujemo gospodinjski odpadki. Tja se odlagajo odpadki, ki jih ni mogoče sortirati.
Menza, kjer zaposleni uporablja omaro za sortiranje odpadkov za recikliranje

Izbira zabojnikov za smeti


Na izbiro imamo različne zabojnike za odpadke glede na vrsto dejavnosti in del prostorov, namenjenih sortiranju odpadkov. Pomembna je tudi količina prisotnih ljudi v prostorih in količina odpadkov.

Jedilnica: Za veliko jedilnico je pametna in priročna izbira sortirna omara z odprtinami za sortiranje. Postavite več omaric eno poleg druge za ločevanje različnih vrst odpadkov. Omarica za ločevanje odpadkov s predali in plastičnimi zaboji na višini je odlična prostorsko učinkovita alternativa za majhno menzo. Kompostnik, kjer se ostanki odlagajo v kompostno vrečo, preprečuje zavrteke hrane s pretvorbo ostankov v bioplin.

Pisarna: Tukaj boste morda potrebovali predal za baterije, ki se uporabljajo za miško in tipkovnico. Za recikliranje papirja je morda dovolj preprosta plastična škatla, če pa je poraba papirja večja, je morda boljša rešitev posoda za odpadke s koleščki. Posode za odpadke z dvižnimi pokrovi v različnih barvah so lahko primerne za zbiranje odpadkov, kot so PET plastenke in aluminijaste pločevinke.

Skladišče: prekucni zabojniki so odlični za učinkovito sortiranje in ravnanje z odpadki, kot so kovina, gramoz, cement in les. Prekucni kontejnerji so prilagojeni za uporabo z viličarjem in prenesejo zahtevno rokovanje. Investirajte v prekucne zabojnike v različnih barvah za lažje sortiranje odpadkov in po možnosti izberite model s samodejnim prekucjem in razkladanjem.

Predšolska vzgoja: Omogočite otrokom ločevanje odpadkov z izbiro nizkih barvno kodiranih ločevalnih zabojnikov.
Razvrščevalni modul z razvrščanjem po predelkih

NASVETI! Učinkovito sortiranje na majhnem prostoru

Za prenatrpane prostore ali manjše prostore priporočamo ta modul za ločevanje odpadkov s koleščkom. Enostaven za namestitev in enostaven za premikanje, kjer je to potrebno.

  • Vsak predal ima ročaj za lažje praznjenje
  • Na voljo s štirimi ali petimi predelki
  • Izdelana iz trpežne plastike
Poglejte izdelek

Enostavno razvrščanje z jasnim označevanjem


Ko so zabojniki za odpadke postavljeni, jih označite, da ne bo dvoma, kaj je treba vanje odložiti. Zabojniki v različnih barvah stojijo za ločevanje odpadkov. Lahko pa uporabite samolepilne slikovne nalepke, ki jih enostavno nalepite na zabojnik za odpadke ali sortirno omarico. Svoje etikete lahko izdelate tudi sami z uporabo etiketirnega stroja.

Sortirnico odpadkov postavite na vidno in lahko dostopno mesto. To vsem olajša pravilno razvrščanje, tako da je mogoče odpadke enostavno reciklirati in pretvoriti v nekaj novega.
Recikliranje živilske embalaže v sortirnici
Zabojnik za odpadke CELSIUS
Trije okrogli zabojniki za smeti različnih višin s koleščki in različno oblikovanimi odprtinami
Zabojnik za odpadke BROOKLYN
Ženska, ki sortira sadje, časopis in prazno plastično steklenico pijače

Praznjenje in čiščenje

Jasno je, da je treba posode redno prazniti; njihovo praznjenje bi moralo biti tako enostavno kot polnjenje. Napolnjeni zabojniki in vreče za odpadke niso nikomur v veselje in kljub dobrim namenom preprečujejo razvrščanje. Predvsem posode z ostanki hrane lahko kmalu postanejo zastarele. Vzpostavite rutine za praznjenje in čiščenje zabojnikov za recikliranje.

Izberite posode za smeti s koleščki, ki olajšajo premikanje, ko je čas za praznjenje. Tako je ravnanje z odpadki učinkovitejše in priročnejše. Sortirne omare so na voljo kot držala za vrečke za odpadke s koleščki ali navadne posode za odpadke s koleščki in ročaji. Manjše ločevalne omare imajo pogosto plastične škatle z ročaji ali vedra za odpadke, ki olajšajo praznjenje odpadkov. Druga možnost je, da izberete majhne zabojnike za ločevanje odpadkov z vozički, opremljenimi s koleščki.

Vse, kar je razvrščeno, je treba prepeljati na pravo mesto za recikliranje. Če niste prepričani o pravilih na vašem območju, se obrnite na svojo občino za več informacij o recikliranju in ravnanju z odpadki.
Rumeni, rdeči, zeleni in modri zabojniki za odpadke na vozičku s koleščki

NASVETI! Paket s štirimi zabojniki za smeti

Nizkocenovni set vključuje štiri različno obarvane 60 litrske posode za smeti s pokrovi in dva vozička ter prostor za dve posodi na voziček.
  • Praktična mobilna rešitev na kolesih
  • Pokrov z ročaji za lažje odpiranje in praznjenje
  • Vozički imajo koleščke, ki jih je enostavno premikati in jih je mogoče med seboj združiti
Poglejte izdelek

Recikliranje je preprosto prizadevanje za boljše okolje

Z dobrim sistemom ločevanja odpadkov je več možnosti, da se stvari končajo prav. Več ko recikliramo, manj virov porabimo in preprečimo, da bi nevarne snovi prišle v naravo. Vsi lahko pomagamo pri ustvarjanju boljšega okolja.

Če potrebujete več informacij o naših izdelkih, ste vedno dobrodošli, da nas kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali!