Aktivna pisarna je privlačna pisarna

Aktivna pisarna je privlačna pisarna

Kaj je aktivna pisarna? To je pisarna, ki je zasnovana z mislijo na najboljše interese osebja: delovno okolje, kjer samo pohištvo omogoča enostavno spreminjanje načina dela in spodbuja vadbo. Aktivna pisarna s tem, da se gibljete, izboljšuje počutje vseh, ki tam delajo ves delovnik in po njem. Tako preprosto je.

Telovadite v pisarni

Vaše telo je zasnovano tako, da se nenehno giblje. V nasprotju s splošnim prepričanjem je to povsem mogoče, tudi če se zaradi službe ves dan zadržujete v pisarni. Vse več je pisarniškega pohištva, ki je zasnovano za spodbujanje dejavnosti na različne načine. To vključuje mize za sedenjein stanje in sestanke, stole za ravnotežje, sedežne stole in podloge proti utrujenosti. Skratka, pohištvo, ki vam pomaga ostati aktivni med delom.

Preklapljajte med sedenjem in stanjem

Z mizo, nastavljivo po višini, lahko izmenično sedite in stojite, kolikor želite. Za čas, ki ga preživite v sedenju, potrebujete dober pisarniški stol, ki ga je mogoče prilagoditi glede na vašo višino in težo in bo podpiral vaše roke, križ in noge. Dobro je imeti tudi aktiven stol, ki ga lahko uporabljate v rednih časovnih presledkih. Sedenje na stolu za ravnotežje, balansirni žogi ali sedlu bo aktiviralo vaše hrbtne in srčne mišice ter izboljšalo vašo držo, ne da bi sploh opazili napor. Popoln!

Če stojite za mizo, boste povečali porabo kalorij in okrepili vaše mišice za zmanjšanje bolečin. Najboljši način za stanje je na podlogi proti utrujenosti, ki odpravlja pritisk na noge, kolena in hrbet. Če vstanete le nekaj ur na dan, boste čutili razliko. Če se želite izzvati, lahko včasih tudi stojite na ravnotežni deski, da izboljšate ravnotežje in dodatno okrepite mišice kolkov in nog.

Če izmenjujete položaj med stoječim, sedečem in aktivnim sedenjem, boste dosegli najboljše rezultate.

Vodite aktivne sestanke

Konferenčna miza, nastavljiva po višini, zagotavlja prednosti tudi v sejni sobi. Raziskave kažejo, da smo tako bolj ustvarjalni in boljši pri sodelovanju, ko vstanemo, v primerjavi s tem, ko sedimo. Poleg tega se raven koncentracije poveča, zato so sestanki, na katerih stojite, ponavadi krajši in učinkovitejši. Če sestanek traja dlje, je enostavno spustiti mizo in pustiti udeležence nekaj časa sedeti.

Bodite privlačen delodajalec

V aktivni pisarni je enostavno spremeniti svoj delovni položaj. Gibanje krepi mišice, povečuje prekrvavitev in preprečuje poškodbe zaradi obremenitev. To pomeni, da aktivna pisarna spodbuja zdravje in dobro počutje zaposlenih, kar bo imelo kratkoročne in dolgoročne koristi tako za delodajalca kot za osebje. Konec koncev je vse povezano. Dobra notranja zasnova naredi hoditi v službo bolj zabavno. Dobro delovno okolje odraža, za kaj se vi in vaši sodelavci zavzemate, kaj ste dosegli in kam greste.

Skratka, aktivna pisarna, ki postavlja zaposlene na prvo mesto, krepi podobo vašega podjetja kot privlačnega delodajalca, kar bo olajšalo zadrževanje nadarjenih kadrov in privabljanje najboljših novih kadrov v prihodnosti.