Kako aktivni stoli povečajo gibanje in povečajo energijo

Kako aktivni stoli povečajo gibanje in povečajo energijo

Najboljša drža ni statičen položaj, ampak tisti, ki se nenehno spreminja. Naravno gibanje skozi ves delovnik ni le najbolj prijazno do vašega telesa, ampak tudi pomaga povečati raven energije. Toda kako se več gibati, ko ves dan sediš za mizo? Aktivni stoli so odlična rešitev.
Večurno sedenje vsak dan negativno vpliva na telo. To ni nova informacija. Telo je narejeno za gibanje in hrepeni po telesni aktivnosti. Zato je najbolje, če se lahko izognete statičnim položajem pri delu in čim pogosteje spremenite delovni položaj. To lahko storite ne samo s preklapljanjem med sedenjem in stoječim delom ali tako, da se odmikate od mize, temveč tudi z uporabo različnih vrst stolov. Zato si ne pozabite vzeti odmora od sedečega dela in redno menjavati položaje.

Pomaga vam, da se boste najbolje izkazali

Enostaven in učinkovit način za spreminjanje drže je sedenje na tako imenovanem aktivnem stolu. Ta vrsta ergonomskega sedeža na različne načine aktivira in krepi mišice hrbta in trupa, izboljša vašo držo, tako da preprečuje pogrbljenost in poveča prekrvavitev. Poleg tega ima ohranjanje gibanja telesa pozitiven vpliv tako na vašo raven energije kot na koncentracijo, kar lahko pomaga izboljšati vašo produktivnost in učinkovitost pri delu.

Različne možnosti sedenja

Gibalni stolčki, ravnotežne žoge in stoli za pilates so primeri aktivnih sedečih stolov, ki zaradi svoje namerne nestabilnosti prisilijo vaše telo v delo, da vas med sedenjem drži pokonci – ne da bi sploh opazili napor. Druga možnost so sedlasti stoli; kot že ime pove, sedite, kot da bi jahali konja, kar samodejno daje dobro držo in zmanjša napetost v ramenih, bokih in kolenih. Če želite biti med delom zares aktivni, je na voljo tudi namizno kolo, ki vam omogoča, da telovadite za mizo, povečate raven energije in porabite več kalorij – vse v svojem tempu.

Postopoma povečujte uporabo

Aktivni stol je popolna dopolnitev klasičnega pisarniškega stola – ali obratno. Upoštevajte, da lahko traja nekaj časa, da se navadite na položaj sedenja, ki ga omogoča aktivni stol. Zato bo na začetku morda dovolj, da ga uporabljate eno uro na dan (vmes preklopite nazaj na običajni stol), nato pa postopoma povečujte njegovo uporabo. Če imate po višini nastavljivo mizo, preklapljajte med stoječim in aktivnim sedenjem, da ne boste nikoli več sedeli pri miru in je vsak dan poln gibanja!

Štiri prednosti aktivnih stolov


1. Mišice hrbta in trupa se okrepijo, drža pa se izboljša. Stoli Active zagotavljajo naravno in dobro držo, ki preprečuje in lajša bolečine v hrbtu.

2. Ergonomska oblika vam omogoča udobno premikanje telesa, da preprečite poškodbe zaradi deformacije.

3. Vaše telo se premika tudi, ko sedite. Stoli za ravnotežje in žoge za pilates omogočajo telesu, da najde pravilno držo tako, da preizkusijo ravnotežje, medtem ko sedežni stoli držijo hrbet naravnost in povečujejo svobodo gibanja.

4. Gibanje stola pomaga povečati prekrvavitev, energijo in celo produktivnost preprosto z majhno (vendar stalno) količino dela, ki ga prisili vaše telo.