10 preprostih načinov za izboljšanje akustike v pisarni

10 preprostih načinov za izboljšanje akustike v pisarni

Ste utrujeni od motenja hrupa v ozadju pri delu? Na srečo obstaja veliko preprostih rešitev za težavo, od mehkih površin in pravega pohištva za znižanje šumov.

Slaba akustika je ena najpogostejših težav na delovnem mestu. Majhne motnje so dovolj, da vplivajo na vašo koncentracijo in povečajo raven stresa. Vendar tudi ne sme biti preveč tiho. Če ni hrupa iz ozadja, se bodo glasovi zdeli preglasni in ljudje bodo morda premalo samozavestni, da bi med seboj klepetali ali sprejemali telefonske klice, ker se bojijo motiti svoje sodelavce. Dobro pravilo je, da bi morali biti sposobni slišati svoje kolege, kako govorijo, ne pa razločiti, kaj pravijo. Tukaj je nekaj preprostih in stroškovno učinkovitih nasvetov, kako izboljšati akustiko v vaši pisarni.

10 načinov za zmanjšanje hrupa pri delu

1. Tekstil v vseh oblikah pomaga preprečevati odmev hrupa in odmev. Opremljanje vaše pisarne z elegantnimi zavesami, preprogami in stenskimi zavesami je dober način za ustvarjanje udobne ravni zvoka. V zelo hrupni pisarni bodo posebej zasnovane akustične plošče najučinkovitejši način za lovljenje zvočnih valov in zaustavitev previsoke ravni hrupa.

2. Veliko oblazinjenega pohištva, kot so zofe in zložljivi stoli, je dobra alternativa, če ima soba trda tla in malo mehkega pohištva.

3.Odprte knjižne police, napolnjene s knjigami, pomagajo pri dušitvi zvoka.

4. Rastline so naravni absorberji zvoka, ki tudi prečistijo zrak in naredijo delovno mesto prijetnejše. Pametne pisarniške sadilnice omogočajo preprosto dodajanje pravih ali umetnih rastlin v vaš delovni prostor.

5. Telefon in računalnik nastavite na tihi način, da vas in vaših sodelavcev ne motijo moteči zvoki, kot so besedilna sporočila ali potisna obvestila.

6. Mehke pohištvene noge zmanjšajo hrup, ki ga povzročajo noge stola s strganjem po tleh in olajšajo drsenje stolov po trdih tleh.

7.Namizna podloga zmanjša odmev zvoka od namizja in daje mehkejšo delovno površino, ki je udobna za vaše roke.

8. Namizni zaslon z lastnostmi vpijanja zvoka je zelo pomemben za zvočno izolacijo. Blokira del hrupa vaših kolegov, ki delajo v bližini in ustvari bolj osamljeno in zasebno delovno območje.

9. Oglasne deske morda postajajo manj opazne na številnih delovnih mestih, vendar služijo pomembnemu namenu. Ne samo, da jih lahko uporabite za izmenjavo informacij in dogodkov, ampak površina deluje tudi kot akustični dušilec, saj absorbira odmeve zvoka, ki bi se odbili od stene, če bi namesto tega udarili ob trdo površino. Za podjetja z omejenim proračunom so oglasne deske stroškovno učinkovita alternativa akustičnim ploščam.

10.Namesto da bi dodal k splošni ravni hrupa, lahko nizko raven hrupa prikrije več dražečih in motečih zvokov ter zagotavlja udobno brnenje v ozadju, ki preprečuje, da bi bila pisarna preveč tiha, hkrati pa duši hrup telefonskih klicev, pogovorov, itd. Posneti zvoki v ozadju , kot so ptičji žvrgolenje, zvončki vetra ali dež, lahko pozitivno in sproščujoče vplivajo na pisarniško okolje.