Izdelki za manj  hrupa v pisarni

Izdelki, ki zmanjšujejo hrup v pisarni

Moteč hrup v delovnem okolju je pogost problem, nenazadnje tudi v pisarnah odprtega tipa. Slabo akustično okolje lahko negativno vpliva na koncentracijo in spomin ter zmanjša učinkovitost, vendar obstajajo rešitve. Opremite svojo pisarno z izdelki, ki dušijo zvok in ustvarjajo prijetnejše delovno okolje.
Pisarna s talnimi zasloni, ki absorbirajo zvok, in akustičnimi ploščami

Zmanjšanje hrupa v pisarni


Poiščite najbolj moteče vire hrupa in namestite pohištvo in opremo, ki bo absorbirala zvok. Tiskalniki, fotokopirni stroji in druga podobna oprema proizvajajo hrup, ki se lahko dojema kot moteč. Poskusite te predmete hraniti nekoliko stran od delovnih postaj, po možnosti v ločeni sobi ali z nekaj pohištva vmes.

Odprte knjižne police, napolnjene s knjigami, registratorji in drugimi predmeti, pomagajo zmanjšati hrup, medtem ko zaprte shranjevalne enote s trdimi vrati odbijajo zvok in lahko povzročijo moteče odmeve.

Vse vrste tekstila zmanjšujejo raven hrupa. Dobro pravilo je, da več je blaga in gub, boljše je. Zavese, stenske obloge in preproge ustvarjajo prijetnejše in udobnejše pisarniško okolje, hkrati pa absorbirajo zvok.

Tudi oblazinjeno pohištvo, kot so sedežne garniture, fotelji, pisarniški stoli oblečeni v blago, pozitivno vpliva na zmanjšanje ravni hrupa. Druga možnost so zvočno absorbirajoče sedežne garniture z visokimi stranicami, ki nudijo nekaj zasebnosti in materialov za zmanjšanje hrupa.

Odstranjevanje zvokov


Talni zasloni, ki absorbirajo zvok, razbijejo zvočne valove, ki potujejo po prostoru in izboljšajo akustično okolje. Idealne lokacije za talne zaslone so med mizami za zaslone delovnih postaj in okrog sedežne garniture, kjer pogosto potekajo sestanki in razprave. Prav tako so odlične pregrade za prostore.

Če želite zaslon uporabljati za več kot absorpcijo zvoka, je magnetna steklena pisalna tabla s hrbtno stranjo, ki absorbira zvok, dobra izbira. Beležke lahko pišete neposredno na tablo in z magneti pritrdite dokumente in izpise. Ker ima pisalna tabla kolesca, jo je po potrebi preprosto premakniti na drugo mesto.

Namizni zasloni, ki so nameščeni na namizju, zavzamejo manj prostora kot talni zasloni, vendar so enako učinkoviti pri absorpciji zvoka. Namizni zasloni so idealni za mize z nastavljivo višino, saj se zaslon premika skupaj z mizo, ko jo dvignete in spustite. Namizni zasloni so na voljo v različnih barvah in se lahko uporabljajo kot oglasna deska in stena za navdih.


Ali je čas za nakup nove table?
Ženska, ki dela za mizo, opremljeno z zasloni, ki absorbirajo zvok
Namizna pregrada ZIP RIVET
Steklena pisalna tabla, ki absorbira zvok, v sejni sobi z osebo, ki sedi za sejno mizo
Mobilna steklena tabla MARY
Stena, obložena z akustičnimi ploščami v različnih barvah

Akustične plošče za stene in strope


Uporaba sten prostora je preprost in učinkovit način dušenja hrupa v pisarni. Akustične plošče lahko namestite na stene za zmanjšanje hrupa in jih lahko uporabite tudi kot oglasne table. Stenske plošče, ki so nameščene na majhni razdalji od stene, omogočajo prehod zvočnih valov. Valovi se nato odbijejo od stene in ponovno preidejo skozi ploščo. To zagotavlja zelo učinkovito dvojno dušenje zvoka.

Akustične stenske plošče v pravih barvah in oblikah delujejo tudi kot stilska popestritev notranjosti, seveda pa to še posebej velja za zvočno absorbcijske plošče s potiskanimi motivi. Popestrijo prazno steno, hkrati pa opravljajo pomembno funkcijo. Druge možnosti vključujejo stenske obloge z različnimi okrasnimi vzorci.

Če na steni ni dovolj prostora, se lahko raje odločite za stropne plošče. Od zasnove prostora in višine stropa je odvisno, ali je najboljša možnost model, ki je nameščen neposredno na strop, ali viseča plošča. Cilindri, ki so obešeni na različnih višinah, ustvarjajo vznemirljiv in dinamičen vtis.

Dobre navade vplivajo pozitivno


Zvoki zvonjenja telefonov in piskanja računalnikov so lahko moteči za sodelavce, tudi če vas samih ne moti. Pomaga tudi pri ustvarjanju vključujočega delovnega okolja za člane ekipe z zmanjšanjem ravni hrupa. Če imate službeni telefon, ste še vedno lahko opozorjeni na dohodne klice tako, da svoj mobilni telefon preklopite v način samo z vibriranjem in ga pustite v žepu ali v tihi način in pustite, da zaslon zasveti.

Prepričajte se, da so stoli na trdih tleh opremljeni s podlogami iz klobučevine, ki preprečujejo nadležno praskanje.

Če je mogoče, se izogibajte sestankom za pisalno mizo. Namesto tega raje rezervirajte sejno sobo ali pojdite na območje, kjer nihče ne bo moten. Morda lahko jedilnico uporabite kot sejno sobo?

Zvočno izolirajte svojo pisarno