Notranjost pisarne je ključna za ustvarjanje močne podobe

Notranjost pisarne je ključna za ustvarjanje močne podobe

S premišljeno notranjo opremo boste dobili pisarno, ki bo veliko več kot le delovni prostor. Poleg tega, da prispeva k dobremu počutju zaposlenih in močni kulturi podjetja, stilsko oblikovana pisarna deluje tudi kot razstavno okno, ki vam pomaga pritegniti stranke in nadarjene nove kadre. Tukaj je nekaj nasvetov o tem, kako lahko zgradite podobo svojega podjetja z izboljšanjem notranjosti pisarne.
Pisarna odprtega tipa z mizami in kavči

Pokažite, kakšno podjetje želite biti

Dejstvo, da zdaj veliko ljudi dela od doma več dni na teden, ne pomeni konca pisarne same ali pisarniške kulture. Nasprotno, fizična srečanja so potrebna za sprejemanje strank v prostoru, ki predstavlja posel, ter za izboljšanje kulture podjetja in spodbujanje interakcije med sodelavci. Naložba v vaš pisarniški prostor je naložba tako v podjetje kot v zaposlene.

Za najboljše rezultate mora pisarniški prostor odražati osebnost podjetja. Preden karkoli spremenite, se morate torej vprašati, kakšno podjetje želite biti. Kakšno sporočilo želite, da obiskovalci in zaposleni odnesejo s seboj?
Dve osebi stojita pred stensko tablo

Poskrbite, da se pisarniški prostor ujema s podjetjem

Ste podjetje, ki temelji na idejah ali se osredotoča na tehnologijo? Ali se ukvarjate z varnostjo, trgovino ali proizvodnjo? Ti primeri pričarajo podobe določene vrste delovnega prostora, kajne? Začnite torej z osredotočanjem na svoje podjetje in lastnosti, zaradi katerih je vaše podjetje edinstveno. Ne pozabite ohraniti doslednega sloga za najboljše rezultate.

Nekaj nasvetov: Ali razmišljate nestandardno? Uporabite to tudi za svoje pisarniško pohištvo. Za občutek zabave in lahkomiselnosti izberite pisane stene ali morda pisana tla, pohištvo vznemirljivih oblik in odprt tloris z oglasnimi deskami ali celo polne stene, na katerih lahko razstavite aktualne projekte. Če želite izraziti resnost in zaupanje, se najbolje obnese mirna in umirjena barvna shema. Preproge, zavese in udobne mehke sedežne garniture bodo dajale občutek varnosti in udobja. Ali želite, da delovni prostor odraža tudi vaša okoljska prizadevanja? Osredotočite se na naravne materiale, zelene rastline in trajnostno pohištvo – po možnosti rabljeno.
Jedilna miza in visoki stoli v jedilnici podjetja
Oglejte si vse pohištvo za jedilnice
Dve osebi sedita in klepetata na dvostranskem kavču ovalne oblike
Oglejte si novo serijo modularnih sedežnih garnitur VARIETY

Ustvarite enoten in vabljiv slog

Ali imate grafični profil s smernicami, kako naj bo podjetje predstavljeno v različnih kontekstih, na primer na vaši spletni strani ali v oglasih? Potem vam bo to dalo dobro izhodišče tudi za notranjost vaše pisarne. Z uporabo iste barvne sheme in oblikovalskega jezika ustvarite prepoznavnost in kontinuiteto. Na splošno ni potrebno nič ekstravagantnega. Usklajeno pohištvo in tekstil, udobna razsvetljava in sveže rastline so v veliki meri pripomogli k dobremu prvemu vtisu in ustvarjanju vabljivega okolja, v katerega se bodo ljudje radi vračali.


Ženska, ki dela za prenosnikom na mizi v pisarni, in moški, ki prinaša kavo

Zgradite ponosno in močno identiteto

Imeti pisarno, ki naredi vtis na stranke, je pomembno, a še pomembnejše je ustvariti delovno mesto, ki podpira dobro počutje zaposlenih in kjer lahko zaposleni uspevajo. Fizično okolje lahko vpliva na fizično zdravje, duševno zdravje in vedenje. Z zavestno izbiro razporeditve pisarn in pohištva lahko ustvarite najboljše pogoje za izboljšanje dobrega počutja in produktivnosti zaposlenih. Notranjost, ki ustreza osebnosti in kulturi podjetja, krepi tudi občutek ponosa in pripadnosti podjetju, kar pomeni, da nadarjeni člani ekipe z veseljem ostanejo.
 
Še več, dobro zasnovano pisarniško okolje deluje kot magnet, ki v podjetje pritegne nove talente. Vlaganje v izboljšanje pisarne in vsakdanjega življenja zaposlenih je naložba, ki se vedno povrne.