Ustvarite dober prvi vtis s pravim sprejemnim pohištvom

Ustvarite dober prvi vtis s pravim sprejemnim pohištvom

Recepcija ali preddverje je obraz podjetja. Obiskovalcem daje prvi vtis o podjetju in je običajno prva stvar, ki jo zaposleni vidijo vsak dan. Zato je pomembno dobro premisliti, kako boste ta prostor opremili – vse od barv in vabljive mehke sedežne garniture do praktičnih dodatkov, kot so predpražniki. Spodaj je šest nasvetov za ustvarjanje vabljivega vhodnega prostora.

1. Umazanijo ulovite s predpražnikom

Dober predpražnik služi več namenom. Zbira umazanijo in vlago s čevljev, zmanjšuje obrabo tal in olajša čiščenje ter preprečuje spolzka tla. Prav tako prispeva k dobremu vtisu, zlasti v deževnih ali snežnih dneh. Najbolje je imeti močno gumijasto podlogo tik pred vhodom, ki bo učinkovito strgala blato in umazanijo s čevljev, ko bodo ljudje hodili po njej. Nato druga podloga tik ob vhodu, ki ima tako vpojnost kot funkcijo strganja. Nazadnje, tretja podloga z visoko vpojnostjo za zaščito pred zdrsom.
Dolga ukrivljena sedežna garnitura s klubskimi mizicami in torbicami

2. Ustvarite vabljive prostore za sedenje

Udoben prostor za sedenje naredi vhod bolj prijeten in vabi ljudi, da se sprostijo. Če imate dovolj prostora, si lahko privoščite velikodušne zofe in fotelje. Lahko celo vključite elegantno klubsko mizico. Če vam primanjkuje prostora, sta dva ležalnika in kavarniška mizica povsem dovolj.

3. Izberite recepcijo, ki ustreza vašim potrebam

Lepa recepcija bo polepšala vaš vstop. Z izbiro mize, sestavljene iz ločenih modulov, jo enostavno prilagodimo različnim potrebam. Kombinirajte visoke in nizke module, tako da lahko receptor in obiskovalec izbirata med sedečim in stoječim delom.
Stensko obešalo za plašče z obešanjem plaščev

4. Poskrbite za shranjevanje plaščev in klobukov

Obiskovalcem mora biti priročno obesiti svoja oblačila na prostem. To je še posebej pomembno pozimi, ko ima veliko ljudi težak plašč, kapo, rokavice in šal. Zadostuje manjše stojalo za plašče ali polica za klobuke s kavlji ali obešalniki. Včasih je bolj primerno večje stojalo za oblačila ali omarica za oblačila. Mobilno shranjevanje oblačil je odlično, če morate biti prilagodljivi. Dodatek s stojalom za dežnike in omaricami za osebno zaščito za drage predmete.

5. Premislite o izbiri barve

Barve vhodnega prostora so pomembne, saj različne barve vzbujajo različne občutke in vtise. Na primer, modra je pomirjujoča, rdeča daje energijo in zelena je harmonična. Za ustvarjanje kontinuitete je lahko dobra ideja uporabiti barve iz poslovnega logotipa ali grafičnega profila.
Ženska, ki se sprehaja skozi recepcijo v pisarni s kavči in klubsko mizico

6. Dajte prostoru dodaten pridih z majhnimi detajli

Naredite vhod še posebej vabljiv z, na primer, rastlinami, predpražniki, zavesami ali razpoloženjskimi svetilkami. Vedno je lepo ponuditi nekaj za pijačo z avtomatom za vodo ali aparatom za kavo. Ne pozabite na stojalo za časopise, revije, brošure in kataloge.