Človek v skladišču sedi za delovno mizo

Skladišče prihodnosti - Trendi za 2024

Skladišča se razvijajo, poganjajo jih avtomatizacija, e-trgovina in spreminjajoče se zahteve potrošnikov. Medtem ko roboti in umetna inteligenca kradejo naslovnice, ima pohištvo ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti.
V letu 2024 se trendi skladiščnega pohištva opazno spreminjajo in se bolj osredotočajo na trajnost, učinkovitost in dobro počutje zaposlenih. Podjetja se vedno bolj zavedajo, kako fizično okolje vpliva tako na logistiko kot na človeški kapital. Posledično zdaj sprejemajo strateške odločitve za vključitev pohištvenih rešitev, ki zagotavljajo otipljive koristi na teh ključnih področjih.
2 modra zabojnika v skladišču

Od odpadka do vira: recikliran in obnovljiv material

Nekoč vseprisotna plastika za enkratno uporabo v skladiščih hitro izginja. Namesto tega podjetja sprejemajo krožno gospodarstvo in dajejo prednost alternativam, kot so robustni zabojniki za shranjevanje iz reciklirane plastike, kot sta polietilen visoke gostote (HDPE) in polipropilen (PP). Te alternative imajo močne trajnostne lastnosti, saj odpadke po uporabi spreminjajo v dragocene vire. To zmanjšuje odvisnost od neobdelanih materialov in zmanjšuje obremenitve na odlagališčih, medtem ko njihova vzdržljiva konstrukcija zagotavlja dolgotrajno uporabo in prihranke pri stroških.
Kot nadomestek za plastiko sta bambus in predelan les vse bolj privlačna. Ti obnovljivi viri ponujajo mešanico naravne elegance, moči in nizkih emisij hlapnih organskih spojin (HOS), zaradi česar so popolni za komponente pohištva, kot so delovne mize ali skladiščni regali. Simbolizirajo tudi odgovorno upravljanje z naravnimi viri in prispevajo k zaprtemu materialnemu ciklu.
Predelan les, odgovorno pridobljen iz certificiranih gozdov, zagotavlja značilno estetiko. Ta pristop spodbuja učinkovito uporabo obstoječih virov, kar zmanjšuje odvisnost od novih dejavnosti žetve.

Izbira pohištva, ki je zasnovano z mislijo na razstavljanje in preoblikovanje, lahko znatno zmanjša količino odpadkov. Ta pristop omogoča spreminjanje namena komponent v skladišču, ko se potrebe spreminjajo, s čimer se podaljša njihova življenjska doba in zmanjša potreba po pogostih zamenjavah.

Skladišče

Dinamični delovni prostori


Dinamični delovni prostori postajajo vse bolj priljubljeni in delavcem ponujajo vrsto prednosti. Mize in delovne mize z nastavljivo višino omogočajo zaposlenim, da preklapljajo med sedenjem in stanjem, kar zmanjšuje sedeče vedenje in s tem povezane težave z mišično-skeletnim sistemom. Te delovne postaje spodbujajo izboljšano cirkulacijo, manjšo utrujenost in večjo osredotočenost.
To pomeni, da lahko posamezniki med pakiranjem ali sestavljanjem prehajajo med opravili za mizo, prilagojeno njihovi višini, ali delo za dvignjeno delovno mizo, s čimer razbremenijo hrbet in noge.

Nujni so tudi ergonomski stoli, ki zagotavljajo optimalno oporo za hrbet, vrat in roke. Stoli, ki se prilagajajo posameznim telesnim tipom, zmanjšujejo neudobje in utrujenost ter zagotavljajo trajno udobje skozi ves delovni dan.

Tehnologija igra pomembno vlogo pri oblikovanju prihodnosti ergonomije, saj omogoča prilagojene delovne prostore, prilagojene potrebam vsakega delavca. Zamislimo si mize, delovne mize in stole, ki se samodejno prilagajajo glede na individualne biometrične podatke, kar zagotavlja optimalno držo in udobje.
Klasični stol za delavnice,
158,00 €
Paletni viličar z visokim dvigom,
659,00 €

Osredotočite se na duševno in čustveno dobro počutje


Skladišča se zdaj osredotočajo na duševno in čustveno dobro počutje, ne le na fizično udobje. Integrirajo pohištvene rešitve, ki spodbujajo sprostitev in zmanjšujejo stres. To vključuje elemente biofilnega oblikovanja, kot sta naravna svetloba in zelenje, pohištvo z vgrajenimi funkcijami za zmanjšanje hrupa in namenske cone za sprostitev z udobnimi sedeži in pomirjujočo osvetlitvijo. Ta holistični pristop spodbuja srečnejšo in bolj zdravo delovno silo, kar vodi k zmanjšanju odsotnosti z dela in povečani zavzetosti zaposlenih.

Vpogled na podlagi senzorjev: sprejemanje premišljenih odločitev

Vgrajeni senzorji v pohištvo predstavljajo zlato jamo podatkov, ki revolucionira način delovanja skladišč.
Tukaj je utrinek:
  • Sledenje v realnem času: spremljajte lokacijo in uporabo pohištva, s čimer povečate učinkovitost prostora in zmanjšate izgubljeni prostor za 15 %.
  • Proaktivno vzdrževanje: senzorji predvidijo težave, preden se pojavijo, s čimer zmanjšajo izpade za 20 % in zmanjšajo drage motnje.
  • Inventar, ki temelji na podatkih: Sledite posameznim komponentam znotraj enot, kar zagotavlja preglednost zalog v realnem času in samodejno prerazporejanje z 99-odstotno natančnostjo inventarja.
Senzorji, integrirani v regale, bi lahko še bolj poenostavili postopke nabiranja. Ta pristop, ki temelji na podatkih, omogoča podjetjem, da delujejo z večjo preglednostjo, nadzorom in učinkovitostjo, kar vodi do znatnih prihrankov stroškov in operativnih izboljšav.


Avtomatizacija: Ponovno predstavljanje delovnih tokov

Pri avtomatizaciji ne gre za zamenjavo delavcev; gre za sodelovanje. Roboti ne stopajo na sceno kot tekmeci, temveč kot partnerji, ki osvobodijo človeške ekipe za naloge višje vrednosti:
  • Brezhibno sestavljanje: Roboti sestavljajo pohištvene module, s čimer povečajo hitrost za 50 % in sprostijo zmogljivost delovne sile.
  • Avtomatizirano vzdrževanje: Roboti opravljajo naloge, kot je zategovanje vijakov, s čimer zagotavljajo optimalno delovanje opreme in zmanjšujejo motnje. Predstavljajte si 24-urni čas delovanja in produktivnost.
  • Sodelovalno dvigovanje: Roboti pomagajo pri težkih predmetih, kar zmanjša tveganje za poškodbe in poveča splošno varnost.
To je šele začetek. Z uporabo sodelujočih robotov lahko podjetja izboljšajo učinkovitost, varnost in dobro počutje zaposlenih ter se usmerijo k konkurenčnemu skladiščnemu delovanju, ki je pripravljeno na prihodnost.


Donosnost naložbe v trajnostno izbiro pohištva

Razpoložljivost in prilagodljivost: Nabava določenih trajnostnih materialov lahko na začetku predstavlja izziv zaradi njihove omejene razpoložljivosti na trgu. Te ovire lahko premagate s sodelovanjem z lokalnimi dobavitelji, specializiranimi za predelan les ali raziskovanje modularnih modelov pohištva. Poleg tega lahko sodelovanje z oblikovalskimi podjetji, specializiranimi za trajnostne rešitve, utre pot prilagojenim možnostim.

Začetni stroški v primerjavi z dolgoročno vrednostjo: Čeprav imajo trajnostni materiali lahko na začetku višjo ceno, je izvedba celovite analize donosnosti naložbe ključnega pomena. Upoštevajte dolgoročne prihranke pri stroških zaradi zmanjšane porabe energije z LED razsvetljavo ali pristojbin za odlaganje odpadkov, zmanjšanih z učinkovitimi programi recikliranja in modularnim pohištvom. Ne pozabite, da vlaganje v dobro počutje zaposlenih z ergonomskim in udobnim pohištvom vodi do povečane produktivnosti in zmanjšanega prometa, kar še dodatno poveča vaš rezultat.

Vlaganje v dobro počutje zaposlenih z ergonomskim, udobnim pohištvom vodi do povečane produktivnosti in večjega prometa, kar še dodatno poveča vaš rezultat.