Kako reciklirati v skladiščih

Kako reciklirati v skladiščih

Recikliranje je eden najpreprostejših načinov, da vaše skladišče postane "zeleno". To ne samo, da zmanjša vaš ogljični odtis in naredi vaše podjetje bolj trajnostno, ampak lahko tudi zmanjša tekoče stroške.

Vaše podjetje lahko sprejme številne preproste odločitve za zmanjšanje vpliva na okolje, ne da bi to vplivalo na produktivnost ali končni rezultat.

Tukaj so naši preprosti nasveti, ki vam bodo pomagali ZMANJŠATI, RECIKLIRATI, PONOVNO UPORABLJATI v vašem skladišču.

1. Začnite z opredelitvijo območij, kjer je mogoče zmanjšati količino odpadkov ali jih reciklirati.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je preučiti, kje trenutno proizvajate največ odpadkov in razmisliti, ali bi vam alternativne rešitve omogočile zmanjšanje proizvodnje odpadkov. Kjer se odpadkom ni mogoče izogniti, razmislite o tem, kaj lahko storite za recikliranje ali ponovno uporabo teh odpadkov.

2. Zmanjšajte embalažo

Uporaba manj embalaže pomeni manj odpadkov. Embalaža največ prispeva k skladiščnim odpadkom in najpomembnejši dejavnik, ki ga morate obravnavati za izboljšanje ravnanja z odpadki. Prepričajte se, da so škatle prave velikosti za blago, tako da lahko zmanjšate potrebo po ohlapnih polnilih ali zračnih blazinah. Razmislite, ali je treba blago zaviti v posamezno plastično embalažo, ali ga je mogoče zaviti skupaj ali postaviti neposredno v škatle. Za osnovno embalažo bo zmanjšanje vaše odvisnosti od plastike in prehod na biološko razgradljive materiale za embalažo pomembno vplivalo na vašo proizvodnjo odpadkov.

3. Preklopite na embalažo za večkratno uporabo ali povratno embalažo

Palete so najbolj očiten kos embalaže, ki ga je mogoče znova in znova uporabiti. Lahko pa se ponovno uporabijo tudi drugi embalažni materiali. Posode s pritrjenimi pokrovi (ali ALC) so idealne za uporabo kot varna embalaža za večkratno uporabo, zlasti za oskrbo od podjetij do podjetij. Prosite podjetja, s katerimi sodelujete, da sodelujejo v vaši "zeleni" shemi tako, da vrnete vašo embalažo za ponovno uporabo.

4. Postavite zabojnike za recikliranje na priročna mesta

Prepričajte se, da so posode za recikliranje postavljene po celotnem skladišču in da je na vsaki odpadni postaji koš za vsako vrsto odpadkov, ki jih je mogoče reciklirati. Eden od prostorsko učinkovitih načinov za to je uporaba regalov. Regali so zasnovani tako, da visijo na koncu serije paletnih regalov, da zagotovijo rešitev za odstranjevanje odpadkov, posebej zasnovano za uporabo v skladiščih. Barvno označeni zabojniki na kolesih so še ena pametna možnost, saj jih je mogoče po potrebi premikati in enostavno izprazniti.

5. Zagotovite mobilne rešitve za odstranjevanje odpadkov

Da bi bila shema recikliranja uspešna, mora biti za delavce čim manj naporna. V velikih distribucijskih centrih lahko zabojniki na kolesih ali zabojniki za recikliranje na vozičkih zaposlenim pospešijo odlaganje odpadkov med delom. Druga možnost je, da uporabite namenske vozičke s kletkami za shranjevanje kartonskih odpadkov (najpogostejša vrsta odpadkov iz skladišča, ki jih je mogoče reciklirati) na poti do večjih zabojnikov za recikliranje, saj lahko vozičke s kletkami enostavno premikate navzgor in navzdol po hodnikih.

6. Jasno označite posode za odpadke

Poskrbite, da bodo delavci zlahka prepoznali, kam odložiti vsak tok odpadkov. Za posode ali pokrove uporabite univerzalni sistem barvnega kodiranja. Postavite jasne znake v višini oči s slikami in besedilom, da bodo ljudje lažje sprejeli hitro odločitev. Najbolje je, da uporabite barve in piktograme, skladne z WRAP, da bo sistem univerzalno prepoznaven.

7. Poučite osebje o svoji shemi recikliranja

Naučite osebje o tem, katere predmete je mogoče reciklirati in katere posode naj uporabljajo. To najlažje naredite tako, da na posode namestite jasne nalepke, skladne z WRAP. Poskrbeti morate tudi za usposabljanje o najučinkovitejšem načinu pakiranja blaga, da bo embalaža čim manjša.

8. Zmanjšajte potrošni material

Razmislite o drugem potrošnem materialu, ki ga vsakodnevno uporabljate v skladišču. Baterije, na primer, je mogoče enostavno reciklirati. Ali lahko zmanjšate količino papirja, ki ga natisnete, tako da se zanesete na elektronske naprave?