Zakaj so svetlejši toni v notranjosti vaše pisarne pomembni za zmanjšanje stresa?

To je nekaj, kar se nam morda zdi samoumevno, a kar najbolje izkoristiti svetlejšo notranjost na delovnem mestu lahko zaposlenim prinese številne koristi za zdravje. Številne študije so pokazale, da lahko svetle sobe pozitivno vplivajo na zmanjšanje stresa in izboljšanje duševnega zdravja, toda kaj lahko storite, da ustvarite delovno okolje z mirnejšim vzdušjem?

Osvetlite prostor!

Stropne svetilke v sejni sobi
Morda se zdi očitno, da bi začeli delati, a če v delovnem okolju ne boste imeli ustrezne osvetlitve, lahko tvegate glavobole in obremenitev oči, kar lahko povzroči stres in utrujenost. Pri načrtovanju osvetlitve v vašem prostoru je pomembno, da svetlobo enakomerno porazdelite po prostoru. Uporaba stropnih luči je dober primer enakomernega širjenja svetlobe, tako da jih postavite v različne dele prostora. Namizne svetilke so prav tako koristne za posamezne delovne prostore, še posebej, če je območje nagnjeno k sencam in ima temne vogale.

Če pa imate v sobi dostop do dnevne svetlobe, jo poskusite čim bolj izkoristiti tako, da pohištvo postavite blizu oken. Naravna svetloba ima lahko številne koristi za zdravje in polepša razpoloženje v delovnem okolju, zato ji pustite, da se razcveti!

Hladno, mirno in zbrano!

Notranjost pisarne v svetlejših tonih je bistvena za ustvarjanje umirjenega vzdušja brez stresa. Bele stene oddajajo sproščujoče vzdušje, saj odbijajo svetlobo po prostoru, zaradi česar je prostornejši. Bela se morda zdi osnovna in dolgočasna možnost, vendar lahko predstavlja čisto okolje, ki je lahko prijetno za oko. Poleg tega je prilagodljiva izbira, ki združuje veliko različnih stilov in vzorcev za notranjost vašega delovnega mesta.

Ko gre za opremljanje vaše pisarne, bo izbira svetlejših barv in minimalističnih slogov pohištva osrednji del ustvarjanja sproščujočega ambienta. Priporočamo uporabo barv, kot so modra, zelena in siva, za stole in mize, skupaj z mizami iz svetlejšega lesa, saj lahko pomagajo pri upodabljanju umirjene notranjosti.
Na primer, naš komplet pohištva VARIOUS +RIO je združljiv z več notranjimi nastavitvami, ki jih je mogoče uporabiti v menzi, sejni sobi ali pisarni. Komplet je na voljo v več barvah, vključno z belo in svetlo modro, ki lahko posredujeta hladno vzdušje.

Zakaj ne bi dodali malo narave?

Če dodate nekaj rastlin, pravih ali umetnih, lahko tudi izboljšate okolje vašega delovnega prostora, tako da zagotovite barvo in prijetne arome. Prav tako so v pomoč pri ustvarjanju in razdelitvi prostorov, da zaposlenim zagotovijo prostor, kjer si lahko vzamejo minuto za počitek, če se počutijo preobremenjeni ali pod stresom.

Na splošno bosta stres in tesnoba vedno prišla in odšla, a če lahko podjetja prevzamejo pobudo in imajo svetlejšo notranjost na delovnem mestu, bo to izboljšalo produktivnost in duševno zdravje njihove ekipe.