Kako izbrati pravo rešitev za shranjevanje za vašo pisarno

Kako izbrati pravo rešitev za shranjevanje za vašo pisarno
Premišljeno shranjevanje ne le olajša življenje, ampak tudi pripomore k privlačnosti celotnega pisarniškega okolja. Ustvarjanje več prostora za shranjevanje za pospravljanje pisarniškega materiala, dokumentov in map ni nikoli narobe. Toda kako narediti pravo izbiro? Katere možnosti shranjevanja obstajajo? Ta vodnik opozarja na nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati, ko pride čas za preoblikovanje in optimizacijo pisarne.

Vsako podjetje potrebuje veliko prostora za shranjevanje. Povečanje tega prostora ne more biti vedno ravnovesje med knjižnico in razstavnim prostorom notranje opreme. Pametne pisarniške omare in police se lahko uporabljajo na različne načine, na primer kot delilniki prostorov v odprti pisarni. Če izberete posamezne omare ali police iz serije pohištva, kot so Modulus, Flexus ali Nomad, jih lahko po želji dodate in razširite. Kombinirajte zaprte pisarniške omare in odprte police, visoke in nizke kose pohištva, da povečate prostor za shranjevanje, ki bo ustrezal vašemu prostoru in temu, kar je treba shraniti, hkrati pa ohranite skladen slog v pisarni.

Pohištvo za shranjevanje v različnih izvedbah

  • Laminatne omare so funkcionalna in ekonomična izbira za pisarno. Material je trpežen, površina je gladka, odporna na praske in vodo, zaradi česar so te omare primerne za veliko večino pisarn.
  • Omare iz furnirja imajo tanek sloj lesa, ki dodaja trden občutek razreda pisarniškemu pohištvu. Ker je material živ, ima omara eleganten videz z naravno teksturo površine.
  • Kovinske omare s prašnim lakiranjem so izjemno trpežne in ustrezajo okoljem, kjer se pričakuje visoka obraba in težka uporaba. Te omare imajo pogosto visoko nosilnost na polico in so na primer odlična izbira za arhive.
  • Odprte omare so na voljo v različnih velikostih, materialih in izvedbah. Odprto shranjevanje dobro deluje v večini nastavitev in je kot nalašč za prikaz stvari, na katere ste ponosni.

Različne vrste vrat

  • Navadna vrata omare vam omogočajo dober pregled nad celotno vsebino, ko jih odprete.
  • Drsna vrata so odlična alternativa, ko je prostor omejen.
  • Rolo vrata se lahko tudi popolnoma odmaknejo in ne zavzamejo prostora v prostoru. V nasprotju z drsnimi vrati se lahko roletne omare popolnoma odprejo in tako lahko prikažejo celotno vsebino.

Dobra ključavnica, če je potrebno

Želite preprečiti, da nepooblaščene osebe dostopajo do vsebine omare? Izberite pisarniško omaro, ki jo je mogoče zakleniti, če ne želite, da je vsebina javno dostopna. Z elektronsko kodno ključavnico lahko do omare dostopa več oseb – brez zapletenega upravljanja ključev.

Pomislite na notranjost

Izbira omar z nastavljivimi policami olajša prilagajanje prostora za shranjevanje vašim potrebam, na primer, dodajanje dodatnih predalov in pametnih vložkov. Za dodatno funkcionalnost lahko dodate tudi predale za dokumente in pladnje za papir, ki vam omogočajo enostavno razvrščanje in iskanje dokumentov, ki jih shranjujete.

Velika ali majhna, visoka ali nizka

Če imate veliko prostora, je lahko več nizkih omaric ena poleg druge lepa alternativa visoki omari. Hkrati ustvarite idealen prostor za rastline in druge detajle, ki jih lahko postavite na nizke omare. Če pa je talna površina omejena, je morda kompromis izbira visoke omare. Če imate visoke strope in želite izkoristiti ta prostor, lahko na primer postavite dve polovično visoki omari eno na drugo ali pa nad omaro montirate odprte police do stropa – možnosti je veliko!