Zakaj uporabljati podloge na delovnem mestu?

Zakaj uporabljati podloge na delovnem mestu?

Predpražnik je veliko več kot le pameten detajl pohištva in ima lahko številne funkcije. Prava podloga na pravem mestu prispeva k varnemu delovnemu mestu in preprečuje poškodbe zaradi obremenitev. "V ergonomskem delovnem okolju so podloge pomembne za razbremenitev nog in hrbta ter za preprečevanje bolezni, ki lahko privedejo do bolniške odsotnosti," pravi Hans Sepers, prodajalec pri AJ Švedska.

Ergonomske podloge za stoječe delo

Podloge imajo pomembno funkcijo na delovnih mestih, kjer ljudje veliko stojijo. Ne glede na to, ali delate na recepciji, na tekočem traku, na blagajni ali pakirnici, je vaše telo zelo obremenjeno in razbremenilna podloga lahko naredi veliko razliko.

"To velja tudi za današnje pisarne," dodaja Hans Sepers. Z današnjimi stoječimi mizami vstanemo in delamo več kot prej, zato moramo še toliko bolj razbremeniti noge, kolena in hrbet. Na voljo so tudi posebne podloge, ki so primerne za pod pisarniški stol. Razbremenijo vaše telo, ko stojite in delate ter zaščitijo tla pred obrabo, ki jo povzročajo stoli, ko sedite in delate.
Majhna okrogla podloga za delovno mesto, ki razbremeni kolena in hrbet
Podloga za dvižno pisalno mizo SPOT
58,00 €
Ženska stoji na podlogi na delovnem mestu na pakirni postaji in pakira škatlo
Močna podloga proti utrujenosti SUPER

Podloge za varnejše delovno mesto


Različna delovna mesta imajo različne zahteve glede talnih oblog. Poleg zaščite telesa in tal lahko podloga prispeva k različnim funkcijam, ki povečujejo varnost.

V delavnicah in skladiščih morajo biti preproge čiste, odporne pa morajo tudi na razlitja olja, maščob in kemikalij. V mokrih prostorih in garderobah so potrebne podloge z zaščito proti zdrsu in drenažo, ki jih je enostavno čistiti. Ko je predpražnik postavljen na vhod, mora biti odporen na umazanijo in vlago, zaščititi tla in narediti dober prvi vtis na obiskovalce.
Gre za razmišljanje o lastnostih, ki jih želite od preproge. En nasvet je, da razmislite tudi o njenem vzdrževanju
Hans Sepers

Ustvarja dobro počutje pri delu

Številne preproge za delovna mesta je mogoče naročiti v želeni dolžini in jih tako prilagoditi točno vašim potrebam. Pomembna točka, ki jo morate upoštevati pri izbiri podloge, je, da mora biti nameščena tako, da se nihče ne spotakne obnjo. Razen tega pa ni nič narobe, če tudi izgleda dobro.

"Preproge povečujejo dobro počutje na delovnem mestu, tako za zaposlene kot tudi za obiskovalce in stranke, tega ne smemo pozabiti," dodaja Hans Sepers.

Poiščite pravo podlogo za svoje delovno mesto