Kako izbrati prave šolske omarice

Kako izbrati prave šolske omarice

Vsaka šola potrebuje varno shrambo za učence, da bodo njihove stvari varne. Omarice s predali so očitna izbira, vendar je pomembno, da so omarice, ki jih izberete, primerne za vašo šolo. Prenesti morajo močno uporabo, biti morajo enostavne za učence in imeti ključavnico, ki ustreza mlajšim uporabnikom.

Katere so ključne lastnosti, na katere morate biti pozorni pri izbiri šolskih omaric?

Nizke osnovnošolske omarice so primerne za mlajše starostne skupine

Prepričajte se, da so omarice, ki jih izberete, prave višine za vaše učence. Standardne omarice so običajno visoke približno 1,8 metra in so lahko mlajšim otrokom težko dostopne. Osnovnošolske omarice so zasnovane tako, da se otrokom ni treba truditi doseči zgornjega predala omarice; običajno so visoke med 1,3 in 1,4 metra. V srednjih šolah bi lahko ponudili različne osnovnošolske omarice in omarice standardne višine za vse starostne skupine in višine, ali pa bi mlajše učence dodelili nižjim predalom v omaricah v stopnjah. Omarice z zmanjšano višino so priporočljive tudi za uporabnike invalidskih vozičkov in bodo pomagale vaši šoli, da bo dostopna vsem učencem.

Kombinacijske ključavnice preprečujejo izgubo ključev in dajejo večjo prilagodljivost

V šolah so prekatne omarice s ključavnicami dobra ideja, da lahko učenci zagotovijo svojo ključavnico in da lahko omarice lažje uporabljajo različni učenci. S tem zmanjšamo tveganje izgube ključev ob koncu šolskega leta! Predlagajte učencem, naj izberejo kombinirane ključavnice, da jim nikoli ne bo treba skrbeti za ključe.

Plastične omarice bodo vzdržale intenzivno uporabo

Zaradi letne uporabe na prometnih hodnikih se šolske omarice obrabijo veliko bolj kot tiste na delovnem mestu ali v telovadnicah. Eden od učinkovitih načinov za preprečevanje poškodb omaric, zaradi katerih so lahko manj varne, je nakup plastičnih omaric. Plastične omarice so veliko bolj trpežna možnost kot kovinske omarice. Narejene so iz trpežnega polietilena, zato jih je skoraj nemogoče poškodovati, tako da jih ni mogoče na silo vlomiti ali vandalizirati. Za razliko od kovine, plastika sčasoma ne bo zarjavela ali korodirala, kar pomeni, da so omarice po več letih uporabe enako trdne.

Nagnjeni vrhovi izboljšajo higieno

Učencem preprečite, da bi odlagali svoje stvari ali smeti na omarice, tako da dodate nagnjen vrh. To ima več prednosti. Pomagal bo ustvariti bolj higienično okolje, saj bo preprečil nabiranje prahu ali ostanke hrane na omaricah. Pomaga pri preprečevanju izgube predmetov, saj imajo učenci eno mesto manj, kjer lahko pustijo plašče ali torbe, ki jih je težko videti na vrhu omarice ali pa lahko padejo po hrbtu. Prav tako bo vaša šola videti bolj urejena brez dodatnega dela hišniškega osebja. Večino omaric je mogoče ob izdelavi opremiti s poševnim vrhom za majhno doplačilo.

Prezračevanje preprečuje neprijetne vonjave

Izberite omarice z dobrim prezračevanjem, da zagotovite enakomeren pretok zraka v predelke. To bo pomagalo preprečiti neprijetne vonjave, če bodo učenci predolgo pustili nepomit pribor za športno vzgojo ali  zapakirano kosilo v svoji omarici!

Svetle barve ustvarjajo srečnejšo šolo

Ne glede na to, ali izberete kovinske, plastične ali laminatne omarice, so pogosto na voljo v številnih barvah. Modra in svetlo siva sta na splošno najbolj priljubljeni izbiri, vendar so v šoli lahko živahne barve odličen način za popestritev hodnikov in ustvarjanje bolj prijetnega in živahnega vzdušja za vaše učence.

Ne pozabite vedno dobiti ponudbe, preden kupite šolske omarice, saj lahko večina trgovcev na drobno nudi konkurenčne popuste za velike količine.