Kako reciklirati v službi

Kako reciklirati v službi

Recikliranje v službi je prav tako pomembno kot recikliranje doma, vendar ni vedno tako enostavno. Poskrbite, da bo vaše delovno mesto okoljsko ozaveščeno, tako da bo vsem čim bolj priročno ZMANJŠANJE SMETI, RECIKLIRANJE, PONOVNA UPORABA.

Obstajajo številne preproste stvari, ki jih lahko storijo tako podjetja kot osebje, da skrbijo za naš planet, ne da bi to vplivalo na produktivnost ali končni rezultat.

Tukaj je nekaj koristnih nasvetov za začetek:

1. Postavite zabojnike za sortiranje oddadkov na priročna mesta v pisarni

Poskrbite, da bodo povsod, kjer so v pisarni skupni zabojniki, tudi zabojniki za sortiranje. Najpomembnejši prostori za to bodo prostori za odmor in bližina tiskalnikov ali kopirnih postaj. Dobite lahko celo koše za odpadni papir, ki so razdeljene za reciklirane in splošne odpadke, tako da lahko vsak reciklira na svoji mizi!

2. Osveščajte osebje, kaj je mogoče reciklirati

Poučite osebje o tem, katere predmete je mogoče reciklirati in katere posode naj uporabljajo. To najlažje naredite tako, da na posode postavite jasne nalepke, skladne z WRAP. Lahko si sestavite tudi plakat za kuhinjo in skupne prostore, kar bo zelo enostavno. Prepričajte se, da je čistilno osebje seznanjeno tudi s shemo recikliranja.

3. Pomislite, preden natisnete

Ali res morate natisniti ta dokument? Pogosto zadostuje elektronska kopija. To ne bo le zmanjšalo odpadke papirja, ampak bo pomagalo prihraniti denar pri tiskanju in zagotoviti manj kopij občutljivih dokumentov, kar bo olajšalo upravljanje GDPR. Če morate tiskati, uporabite obe strani papirja.

4. Zmanjšajte količine plastičnega pribora

Opremite svoje delovno mesto s posodo in jedilnim priborom za večkratno uporabo. Da, v te predmete in morda celo pomivalne stroje boste morali vložiti začetno naložbo, vendar vam bo to dolgoročno prihranilo denar, da ne omenjam zmanjšanja odpadkov, ki jih ni mogoče reciklirati.

5. Uporabljajte reciklirane kartuše s črnilom

Reciklirane kartuše s črnilom in tonerji so boljše za okolje in stroškovno učinkovitejše za vaše podjetje. Ne pozabite reciklirati tudi kartuš, ki ste jih uporabili.

Ne pozabite, da recikliranje ni težko. Ko bo vaša shema recikliranja na delovnem mestu vzpostavljena, bi morala postati druga narava za vse v pisarni, kar bo zmanjšalo vaš vpliv na okolje in vam pomagalo voditi okolju prijaznejše podjetje.